GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čilić spasio meč-loptu za plasman u polufinale

Čilić spasio meč-loptu za plasman u polufinale
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.02.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Marin Čilić (ATP - 44.) se plasirao u polufinale ATP turnira u Singapuru spasivši meč-loptu u trećem setu četvrtfinalnog dvoboja protiv 81. igrača svijeta južnokorejskog tenisača Soonwooa Kwona kojeg je nakon dva sata igre nadigrao sa 6-2, 2-6, 7-5.

Čilić je bio nadmoćan u prvom setu, u kojem je južnokorejski tenisač imao problema s početnim udarcem, pogodivši svega 38 posto prvih servisa. Marin je to iskoristio na pravi način te oduzeo servis Kwonu u trećem i petom gemu osvojivši uvjerljivo prvi set sa 6-2 nakon pola sata igre.

No, 81. tenisač svijeta je u drugom setu počeo puno bolje servirati, a u Čilićevu igru su se uvukle pogreške kojih u prvom setu nije bilo. Kwon je u šestom gemu došao do prve prilike za 'break' u meču i odmah ju pretvorio u prednost. Čilić priliku za preokret u drugom setu nije dobio, jer je u osmom gemu drugi put zaredom izgubio servis, a time i set.

Hrvatski tenisač se pobrinuo za dramatičan rasplet odlučujućeg seta propustivši prve četiri prilike za 'break' u prvom i trećem gemu. U sedmom je konačno uspio ponovno slomiti Kwonov servis, ali je već u sljedećem tu prednost izgubio kad je napravio svoju jedinu dvostruku pogrešku u meču, a potom i nekontroliranim udarcem promašio forhend na break-loptu suparnika.

Korejski tenisač je u desetom gemu stigao i do meč-lopte, ali se Čilić spasio asom. U sljedećem gemu je Čilić iskoristio treću priliku za 'break' neobranjivim bekhend reternom te nakon sat i 55 minuta igre došao do servisa za plasman u polufinale.

Nakon dva sata igre Čilić je došao do prve meč-lopte i odličnim servisom zapečatio prolaz u svoje prvo polufinale nakon 16 mjeseci. Tamo ga u subotu čeka 114. tenisač svijeta Australac Alexei Popyrin koji je u četvrtfinalu slavio sa 6-4, 7-6 (7) protiv sunarodnjaka Matthewa Ebdena. Čiliću i Popyrinu će to biti prvi službeni međusobni dvoboj.

U dvoboju protiv Kwona Čilić je zabio 18 asova uz 63 posto pogođenih prvih servisa i 80 posto osvojenih poena na prvom početnom udarcu. Marin je realizirao četiri od 12 prilika za 'break', a spasio ih tri od šest.

ATP Singapur - četvrtfinale

Radu Albot (Mol/6) - Adrian Mannarino (Fra/1) 6-3, 6-4

MARIN ČILIĆ (HRV/3) - Soonwoo Kwon (J. Kor/8) 6-2, 2-6, 7-5

Alexei Popyrin (Aus) - Matthew Ebden (Aus) 6-4, 7-6 (7)

Tagovi: Marin Čilić
PROČITAJ I OVO
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE