GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ćiro: Bit ćemo prvaci svijeta

Ćiro: Bit ćemo prvaci svijeta
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.11.2022 / 20:43
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Trener svih tenera Miroslav Ćiro Blažević optimist je prije početka Svjetskog prvenstva u Kataru.

Mnogo sam puta ponavljao i opet to činim – Hrvatska je uvijek kandidat za sam vrh – istaknuo je Ćiro u srdačnom razgovoru za Novi list, koji ni po čemu nije odavao teško zdravstveno stanje, kao ni činjenicu da se nalazi svega koji mjesec od 88. rođendana. Bez obzira na sve, dobra, pozitivna energija prenosi se i na sugovornika.

I da, istina je. Ćiro nam je svima bio pomalo čudan kad je 1996. godine prije odlaska u Englesku Hrvatsku vidio na samom vrhu. Istina, tada to nismo učinili mi, nego Česi, ali i Hrvatska je, posebno u nastupu protiv Danske, najavila ono što će se dogoditi dvije godine kasnije u Parizu. Po mnogima, upravo se te 1998. godine u Lyonu odigrala najbolja utakmica Hrvatske na kontinentalnim i globalnim nogometnim smotrama, onda kad je favorizirana Njemačka poražena 3:0.

Bio je Ćiro optimist i prije četiri godine.

– Tada sam tvrdio da sigurno idemo u finale. Istina, vidio sam nas sa zlatom oko vrata, bilo je srebro. Tada je bila fantastična koncentracija snage u reprezentaciji, dok je danas, uz Dalićevu minuciozno provedenu smjenu generacija, ona još i veća. Za jedan teški, turnirski ritam natjecanja, u kojem bismo mogli u svega mjesec dana odigrati sedam silno teških utakmica, mi sada imamo jako veliki broj igrača. Mladih, prepunih snage, kao i neke od kolosalnih iskusnika. Dalićeva vrsta imponira velikom sigurnosti i zato opet ponavljam – cilj je finale. Ovaj put s boljim konačnim rezultatom nego u Rusiji – direktan je, kao i uvijek, Ćiro.

I je, bolestan je. Ne krije Ćiro, kao što je to nikad nije činio – sve svoje dijeli s nama. U dobru i zlu. Kao u braku, koji ima ne samo s navijačima Hrvatske, nego i s jedno »pola svijeta«, jer riječ o je o osobi koju slobodno možemo definirati jednim od globalno najpoznatijih Hrvata. Iako je sam ovisan o lijekovima i liječenju, Ćiro je zapravo – lijek. Trebalo bi ga prepisivati velikoj većini nas, koji lagano tonemo u beznađe. Samo je Ćiro bio sposoban tek desetak mjeseci nakon rata reći kako Hrvatska u Engleskoj ima najviše ciljeve.

Samo je Ćiro bio sposoban u Francuskoj ne samo dovesti ekipu do bronce, nego i svojim emocijama, s kapom stradalog francuskog policajca, Hrvatskoj kao državi pribaviti nevjerojatne simpatije. I baš zato što nije imao ali baš nikakve komplekse prema velikim nogometnim državama, dosegnuo je ne samo odlične sportske rezultate, postao je jednom od najvažnijih osoba u novijoj hrvatskoj povijesti. I baš zato svatko od nas bi ujutro morao uzimati »dva miligrama Ćire«. Da nam bude bolje.

– Sve je u pripremi. Fizičkoj, taktičkoj, ali iznad svega stvari se moraju posložiti u glavi. Ovi današnji momci su baš takvi – fizički i taktički moćni, ali i silno jaki u glavi. Oni su naprosto ekipa, dišu jedan za drugog. Ne govori Ćiro napamet ili tek tako da bi širio optimizam. Ne, Hrvatska ima jednu od najmoćnijih reprezentacija svijeta. Zato će opet na sam vrh – zaključio je Ćiro.

Na kraju krajeva, bit će prilike, čut ćemo se nakon svake utakmice i komentirati. Baš onako kako smo to činili i lani, na kontinentalnom prvenstvu. Komentirati do finala.

Tagovi: Ćiro Blažević, Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE