GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ciro Ferrara: Diego je unatoč slabostima bio najbolji ikad

Ciro Ferrara: Diego je unatoč slabostima bio najbolji ikad
SUIGRAČI I PRIJATELJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.11.2020 / 18:00
Autor: SEEbiz / H
NAPULJ - Bivši branič talijanske nogometne reprezentacije, Napolija i Juventusa Ciro Ferrara (53) sedam je sezona bio suigrač Diega Maradone u Napoliju, a u razgovoru s Christianom Vierijem za Twich prisjetio se dana provedenih s "malim zelenim".

"Sve me ovo pogodilo, ovo su teški trenuci. Svi smo toliko tužni zbog onoga što se dogodilo, ali uvjeren sam da je Diego otišao mirno. Odrastao sam s njim, za njega me vežu nezaboravna sjećanja. On mi je bio prijatelj i uvijek sam ga branio, platio je za svoje pogreške," kazao je Ciro Ferrara.

Kazao je kako ga je vijest o Maradoninoj smrti jako pogodila.

"Povukao sam se u osamu, nisam želio sudjelovati u brojnim zahtjevima koji su mi stizali iz cijelog svijeta. Potpuno sam se izolirao. Međutim, kada me nazvao Bobo (Vieri), osjetio sam potrebu biti među prijateljima i razgovarati o tome što je Diego za mene značio."

Ferrara je stigao u prvu momčad Napolija kada i Maradona. On iz omladinskog pogona, a Maradona iz Barcelone. Sedam su godina dijelili svlačionicu osvojivši dva naslova prvaka, Kup UEFA, te talijanski Kup i Superkup. Maradona je napustio Napulj 1991. preselivši u Sevillu, dok je Ferrara 1994. otišao u Juventus gdje je igrao još 11 godina.

"Maradona je najviše griješio na svojoj koži. Uvijek je govorio da ne želi biti model i slažem se s njim. Netko kaže da je Diego bio heroj, ja kažem da su heroji savršeni, ne čine pogreške. Diego je bio antijunak. Unatoč svojim slabostima postao je najbolji ikad."

Otkrio je kako bi se Maradona odlično slagao s jednom igračem rođenim na jugu "Čizme".

"Maradona je imao ludu glavu, pomalo poput Antonia Cassana, možda bi se dobro i slagali," zaključio je Ferrara sa smiješkom.

Bivši napadač talijanske reprezentacije i ponajboljih talijanskih klubova (Juventus, Inter, Milan, Lazio) Christian "Bobo" Vieri je koncem studenog pokrenuo program BoboTv na video live streaming servisu Twich.

Kada je pokrenut 2011, Twitch je bio fokusiran prema gejmerima, ali se polako okretao prema umjetnosti, muzici, talk showu...

Prvi gosti na Bobo Tv bili su Antonio Cassano, Daniele Adani i Nicola Ventola.

Tagovi: Ciro Ferrara, Diego Maradona, Napoli, Christian Vieri, Antonio Cassano
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE