GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

City će se morati poprilično rastegnuti da bi doveo Kanea

City će se morati poprilično rastegnuti da bi doveo Kanea
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.07.2021 / 10:25
Autor: SEEbiz / H
LONDON - Manchester City krenuo je u potpunu ofenzivu kad je Harry Kane u pitanju, piše Daily Mail.

Tottenhamov predsjednik Daniel Levy jučer je rekao da nema nikakvu namjeru prodati svoju najveću zvijezdu, ali to je standardna Levyjeva taktika kad je prodaja igrača u pitanju. Isto tako "nije imao nikakvu namjeru" prodati Garetha Balea u ljeto 2013., pa je Velšanin za 101 milijun eura završio u Real Madridu.

City je pregovore započeo s ponudom od 100 milijuna funti na koju se Levy samo nasmijao. Spursi su poručili Guardioli da se ne javlja bez najmanje 150 milijuna funti, a City je navodno ponudio 160, što je potpuno smekšalo tvrdog pregovarača Levyja. On je nakon Eura izjavio da je Kaneova cijena skočila za 20 milijuna funti te da nema kluba koji si ga može priuštiti. Daily Mail je jučer objavio da se Kane povjerio obitelji i prijateljima na bratovu vjenčanju da je transfer riješen te da odlazi u City za plaću od 20 milijuna funti po sezoni.

No, nije sve tako jednostavno kad je ovaj transfer u pitanju. Cityju, naravno, novac ni za transfer ni za igračevu plaću nije problem, ali jest financijski fair play. Šeikov klub je prošle sezone imao jako puno problema s Uefom po tom pitanju, skoro je bio izbačen iz europskih natjecanja i na Etihadu više ne žele riskirati, svjesni da su Uefinu toleranciju iskoristili do krajnjih granica.

Kako bi si omogućio kupnju Harryja Kanea, Pep Guardiola morat će se riješiti neke od svojih glavnih zvijezda. Prvi na transfer-listi je Bernardo Silva koji je u Cityju od 2017. godine i sad je pravi trenutak da ga se proda. Portugalac ima 26 godina, nekoliko puta je dokazao da može sustavno igrati na najvišem nivou. Problem je što City za njega traži barem 60 milijuna funti, a to je novac koji malo koji klub u Europi trenutačno može platiti. Spominjao se Atletico Madrid, ali to je ostalo u sferi glasina i City užurbano radi na potencijalnom kupcu za svojega igrača.

Kad bi se našli zainteresirani, City bi rado prodao Gabriela Jesusa i Raheema Sterlinga za kojeg smatra da je došao idealni trenutak ako na njemu nešto želi zaraditi. Pustili bi i Riyada Mahreza, ali to je ipak zadnja opcija. Daily Mail tvrdi da City u financijskim knjigama ima još dio novca od prodaje Leroya Sanea koji može iskoristiti za poštivanje financijskog fair playa, ali da eventualna investicija u još jedno veliko pojačanje podrazumijeva prodaju neke zvijezde.


A sljedeća investicija bila bi Jack Grealish za kojeg Aston Villa traži barem 100 milijuna funti. Pep Guardiola navodno je njegov veliki obožavatelj i vidi ga kao idealan dodatak svojoj ionako vrhunskoj momčadi. Guardiola navodno smatra da je Sterling dostigao vrhunac forme i da je vrijeme da ga unovči, a upravo bi Grealish mogao zauzeti njegovo mjesto u momčadi i učiniti City još boljim.

Dio novca za transfere Grealisha i Kanea City je namaknuo prodajom brojnih igrača. Leipzig je otkupio Angelina za 16.2 milijuna funti, Leeds je nakon uspješne posudbe uzeo Jacka Harrisona za 11 milijuna, a Wolfsburg je za isti iznos kupio mladog Lukasa Nmechu. Tako je City od prodaje već zaradio 38 milijuna funti, ali to nije ni blizu dovoljno ako na Etihad misli dovesti Kanea i(li) Grealisha.

Tagovi: Harry Kane, Manchester City, Gabriel Jesus, Raheem Sterling, Pep Guardiola, Daniel Levy
PROČITAJ I OVO
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
REAKCIJE
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu pred odlazak u Kairo, gdje će u subotu igrati utakmicu protiv Tunisa na prijateljskom turniru kojim se priprema za Europsko prvenstvo.
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE