GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi dali Beverlyja i Ronda za Bledsoea

Clippersi dali Beverlyja i Ronda za Bledsoea
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.08.2021 / 09:46
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - LA Clippers će poslati Patricka Beverlyja, Rajona Ronda i Daniela Oturua u Memphis Grizzliese, a u zamjenu će za njih dobiti 31-godišnjeg razigravača Erica Bledsoea, objavio je u noći s nedjelje na ponedjeljak američki ESPN.

Tako je hrvatski centar Ivica Zubac dobio novog suigrača, koji bi trebao imati važnu ulogu u rotacijama na vanjskim pozicijama uz Reggieja Jacksona koji je potpisao novi ugovor s Clippersima koji će još neko vrijeme morati čekati na povratak prve zvijezde Kawhija Leonarda, bez kojeg su ostali u prošlogodišnjem doigravanju zbog djelomičnog puknuća prednjeg križnog ligamenta.

Eric Bledsoe se vraća u klub koji ga je 2010. izabrao na NBA draftu i u kojem je proveo prve tri sezone u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta. Nakon toga je proveo četiri sezone u Phoenix Sunsima (2013. - 2017.) u kojima je u zadnjoj sezoni imao prosjek od 21,1 koša i 6,3 skoka. Sunsi su ga 2017. poslali u Millwaukee Buckse u kojima je ostao tri godine.

Uoči prošle sezone aktualni NBA prvaci su Bledsoea poslali u New Orleans iz kojeg su u zamjenu doveli Jruea Holidaya. Bledsoe je za Pelicanse u 71 utakmici prosječno ubacivao 12,2 koša uz 3,8 asistencija. New Orleans je uoči ovogodišnjeg drafta poslao Bledsoea u Memphis kako bi stvorio prostora do 'salary-capa', a Grizzliesi su u njemu vidjeli igrača kojeg će moći koristiti za zamjenu.

Ovom razmjenom Clippersi su uštedili 30 milijuna dolara koje bi trebali uplatiti zbog prekoračenja 'salary-capa' te stvorili i zalihu od 8.3 milijuna dolara za igračka pojačanja u ovoj sezoni. Grizzliesi su također oslobodili određeni novčani iznos koji će moći koristiti u prijelaznom roku sljedeće godine, dok nije izvjesno da će svim igračima koje su doveli u ovoj razmjeni Memphis biti konačno odredište.

Patrick Beverly je zbog svog vrlo energičnog nastupa i velikog doprinosa u obrambenim zadacima, u protekle četiri godine postao ljubimcem navijača Clippersa, ali je zbog ozljeda u prošloj sezoni odigrao samo 37 utakmica. Rajon Rondo, koji je doveden iz Atlante kao pojačanje za prošlosezonsko doigravanje, ali je odigrao samo 13 utakmica. Oturu je bio 33. izbor drafta 2020., a u 30 utakmica prošle sezone je imao minornu ulogu, dok je na ovogodišnjoj NBA Ljetnoj ligi imao zapažene nastupe.

Tagovi: Los Angeles Clippers, Rajon Rondo, Patrick Beverly, Eric Bledsoe
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE