GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi pobijedili Sunse, Šarić i Zubac skromni

Clippersi pobijedili Sunse, Šarić i Zubac skromni
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.04.2021 / 08:46
Autor: SEEbiz / Index.hr
NEW YORK - Drugu večer zaredom u NBA ligi je došlo do okršaja hrvatskih košarkaša, ali ni jedan ni drugi nisu se proslavili, a i treći je odigrao ispodprosječnu partiju u pobjedi.

Dan nakon što su Phoenix Sunsi s Dariom Šarićem u produžetku nadigrali Utah Jazz Bojana Bogdanovića, izgubili su od LA Clippersa s Ivicom Zupcem 113:103 i tako prekinuli niz od sedam pobjeda.

Zubac je za 24 minute postigao sedam poena uz šut 3/4 i jedno od dva pogođena slobodna bacanja, pet skokova i dvije izgubljene lopte. Šarić je za 13 minuta promašio sva četiri pokušaja iz igre, od čega jedan za tricu. Završio je s dva poena iz dva slobodna bacanja, jednim skokom, jednom osvojenom loptom i dvije izgubljene.

Osim toga, Zubac je imao ogromnih problema u obrani protiv Deandrea Aytona, koji je do 18 poena i 10 skokova stigao uz šut 9/11. Primijetio je to i niz navijača na društvenim mrežama.

Prvi strijelac Sunsa bio je Devin Booker s 24 poena, a Clipperse su predvodili Paul George s 33 i Kawhi Leonard s 27 poena.

Utakmica je bila vrlo gruba za regularni dio sezone, dosuđene su dvije nesportske i tri tehničke pogreške, a Marcus Morris i Patrick Beverley su i isključeni. U žustrini je pomoglo i dugogodišnje rivalstvo zvijezde Sunsa Chrisa Paula i novopridošlog Clippera Rajona Ronda.

Nakon susreta izostalo je tradicionalno prijateljsko pozdravljanje protivničkih igrača, a iznimku su napravili samo Zubac i Šarić te bivši suigrači iz Charlottea Batum i Kaminsky.

Ova bi utakmica mogla imati značajan utjecaj na rasplet Zapadne konferencije uoči doigravanja jer su se trećeplasirani Clippersi s omjerom 35-18 ovom pobjedom približili drugoplasiranom Phoenixu (36-15). Vrlo blizu je i Denver na četvrtom mjestu s 33-18, a Lakersi su nakon poraza u Miamiju 110:104 nastavili padati i sad su peti s 32-20.

Na vrhu je i dalje sigurna Utah, koja je sinoć pobijedila Portland 122:103. Bojan Bogdanović završio je s 11 poena (šut 4/13, trice 2/5, bacanja 1/1), pet skokova, jednom asistencijom, jednom osvojenom loptom i tri izgubljene.

Tagovi: Los Angeles Clippers, Ivica Zubac, Paul George, Kawhi Leonard, Dario Šarić, Devin Booker
PROČITAJ I OVO
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
LJUTNJA
Slavnić se naljutio na Acu Petrovića
ZAGREB - U čast Draženu Petroviću 5. rujna u Zagrebu bit će spektakl. U Areni će igrati reprezentacija Hrvatske i selekcija Eurolige.
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
KRITIKE
Gundogan oštro kritizirao suigrače nakon ispadanja
BARCELONA - Paris Saint-Germain zaustavio je Barcelonu u četvrtfinalu Lige prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE