GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Clippersi smanjili, sjajni Zubac

Clippersi smanjili, sjajni Zubac
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.06.2021 / 08:31
Autor: SEEbiz / H
LOS ANGELES - Košarkaši Los Angeles Clippersa 106-92 pobjedom na domaćem parketu u trećoj utakmici finala doigravanja Zapadne konferencije smanjili su zaostatak u pobjedama protiv Phoenix Sunsa na 1-2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.

Clippersi su do prve pobjede u seriji stigli sjajnom dionicom sredinom treće četvrtine kada su za sedam minuta serijom 21-3 zaostatak 50-53 pretvorili u vodstvo 71-56. Odličnu ulogu u toj seriji imao je i hrvatski centar Ivica Zubac koji je bio aktivan i u obrani gdje je zatvorio prilaze svom obruču, ali i u napadu atraktivnim zakucavanjima. Do kraja susreta Sunsi se više nisu uspjeli primaknuti na manje od šest poena razlike.

Zubac je krenuo u dvoboj u početnoj postavi Clippersa te je za 32:34 minuta provedenih na terenu ubacio 15 koševa (šut za dva 3-8, slobodna bacanja 9-10) uz čak 16 skokova, dvije blokade te po jednu asistenciju i osvojenu loptu.

Dario Šarić je, pak, u sastavu Sunsa dobio 12:25 minuta te je ubacio dva poena (šut za dva 1-2) uz sedam skokova.

Clipperse je do važne pobjede vodio Paul George sa 27 ubačaja, 15 skokova i osam asistencija, dok je Reggie Jackson dodao 23 te su njih dvojica nadoknadili izostanak Kawhija Leonarda koji ponovno nije igrao zbog ozljede koljena.

Sunsima nije pomogao povratak Chrisa Paula, koji je zbog pozitivnog testa na virus COVID-19 propustio prve dvije utakmice. Paul je postigao 15 poena, ali uz slab šut iz igre 5-19, te podijelio 12 asistencija, a podbacio je i najbolji strijelac sastava iz Phoenixa Devin Booker koji je šutirao iz igre 5-21 za samo 15 poena. Najefikasniji u sastavu Sunsa bio je DeAndre Ayton sa 18 koševa.

Četvrti susret ova dva sastava igrat će ponovno u Los Angelesu u noći sa subote na nedjelju.

Tagovi: Los Angeles Clippers, Ivica Zubac, Paul George, Kawhi Leonard, Devin Booker
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE