GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Copa America: Uvjerljiva pobjeda Argentine, Messi ušao u povijest

Copa America: Uvjerljiva pobjeda Argentine, Messi ušao u povijest
ZA ANTOLOGIJU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.06.2021 / 08:24
Autor: SEEbiz / H

BRAZILIJA - Argentinska nogometna zvijezda Lionel Messi ušao je u povijest na Copa America gdje je sinoć u pobjedi nad Bolivijom od 4-1 zabio dva gola i upisao asistenciju te postao argentinski rekorder po broju nastupa za reprezentaciju.

Messi (34) je tako nadmašio svog bivšeg suigrača u Barceloni Javiera Mascherana svojim 148. nastupom u dresu reprezentacije. Na terenu je šestostruki osvajač Zlatne lopte za najboljeg nogometaša svijeta s dva nova pogotka postigao ukupno 75 pogodaka za Argentinu.

Argentina, koja je u potpunosti kontrolirala utakmicu protiv već eliminirane Bolivije, u subotu igra u četvrtfinalu protiv Ekvadora u Braziliji.

Poveli su golom Alejandra Gomeza u šestoj minuti. Messi podiže na 2-0 s bijele točke, a onda i na 3-0 u 42. minuti. Bolivija smanjuje u drugom poluvremenu u 60 minuti na 3-1 pogotkom Erwina Saavedre, no Lautaro Martinez pet minuta kasnije zabija za konačan rezultat 4-1.

U posljednjoj utakmici grupne faze Cope America Urugvaj je u Rio de Janeiru pobijedio Paragvaj s 1-0, a jedini pogodak na utakmici postigao je Edison Cavani u 21. minuti iz jedanaesterca.

Zahvaljujući pobjedi, Urugvajci su se plasirali u četvrtfinale u kojem će im u subotu u Braziliji suparnik biti Kolumbija.

Već u petak na rasporedu su prve četvrtfinalne utakmice ovogodišnjeg prvenstva; Peru u Goianiji čeka Paragvaj, a u Rio de Janeiru domaćini Brazilci čekaju Čile.

Tagovi: Copa America, Argentina, Lautaro Martinez, Javier Mascherano, Lionel Messi
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE