GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Cousins u Rocketsima

Cousins u Rocketsima
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2020 / 08:54
Autor: SEEbiz / Index.hr
HOUSTON - Prije nešto manje od tri godine DeMarcus Cousins bio je jedan od najboljih centara NBA lige, ali nakon što mu je u siječnju 2018. stradala Ahilova tetiva, krenuo je cijeli niz ozljeda i od tada je odigrao samo 38 utakmica u dvije i pol sezone.

Sad je spreman vratiti se košarci i krenuti ispočetka te je potpisao jednogodišnji minimalni veteranski ugovor s Houston Rocketsima.

Još je prilično nejasno kako će Rocketsi izgledati iduće sezone, odnosno hoće li razdvojiti ubojiti bekovski tandem Jamesa Hardena i Russella Westbrooka, ali jasno je da su nakon odlazaka trenera Mikea D'Antonija i generalnog menadžera Daryla Moreya odustali od "small ball" košarke.

Prvo su u razmjeni s Portlandom ostali bez "small ball" centra Roberta Covingtona, zatim iz Detroita kao slobodnog igrača doveli talentiranu četvorku Christiana Wooda, a sad i Cousinsa, koji ih ne košta skoro ništa, a može im se višestruko isplatiti.

Četverostruki All-Star Cousins prvih šest i pol sezona proveo je u Sacramento Kingsima, koji su ga u veljači 2017. razmijenili u New Orleans Pelicanse, gdje je s Anthonyjem Davisom činio fantastičan centarski tandem. U 48 utakmica prije ozljede u sezoni 2017./2018. u prosjeku je postizao 25.4 koša, 12.9 skokova i 5.4 asistencije te igrao najbolju košarku karijere.

Na kraju te sezone istjecao mu je ugovor, ali najteža ozljeda u košarci odvratila je Pelicanse, a i ostale zainteresirane klubove, da mu daju maksimalni ugovor težak 170 milijuna dolara, koji bi zdrav bez problema dobio. Zato je odlučio potpisati za 5.3 milijuna s Golden State Warriorsima, sakupiti nešto iskustva u doigravanju i po mogućnosti osvojiti naslov uz Duranta, Curryja, Thompsona i Greena.

Vratio se nakon godinu dana, a onda na samom početku doigravanja ozlijedio kvadriceps. Trebao je mirovati dva mjeseca, ali vratio se ranije kako bi momčadi pomogao u finalu protiv Toronto Raptorsa. Warriorsi su u toj seriji ostali i bez Duranta i Thompsona, što je pomoglo Kanađanima da osvoje prvi naslov.

Tog se ljeta Cousins pridružio Lakersima za još manji novac (3.5 milijuna), ali tijekom ljeta je na trening utakmici ozlijedio križne ligamente koljena, zbog čega je propustio i cijelu prošlu sezonu.

Tako čovjek koji bi, bez one strašne ozljede u siječnju 2018., danas započinjao treću godinu ugovora vrijednog 170 milijuna, zapravo kreće u treću sezonu u kojoj zarađuje minimalac. Ali barem se vraća.

Tagovi: DeMarcus Cousins, Houston Rockets, James Harden, Russell Westbrook
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE