GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Čudesan preokret Clippersa u Washingtonu

Čudesan preokret Clippersa u Washingtonu
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2022 / 08:49
Autor: SEEbiz / H
WASHINGTON - Los Angeles Clippersi pobijedili su Wizardse na gostovanju u Washingtonu 116:115 nakon čudesnog preokreta u utakmici u kojoj su zaostajali 35 poena, a do pobjede su došli akcijom iz završnice susreta u kojoj su postigli četiri koša.

Jedinu prednost na utakmici Clippersi su ostvarili u manje od dvije posljednje sekunde utakmice, a raspletom ogleda stigli su do povijesnog rezultata u utakmicama NBA lige.

Gostujuća serija Clippersa, u čijem je kalendaru niz od osam uzastopnih utakmica izvan njihove dvorane, stigla je do pola nakon četvrtog susreta na strani u posljednjih sedam dana. Ovaj će biti upisan u povijest lige jer samo je jedna momčad u povijesti NBA lige stigla do pobjede nakon većeg zaostatka od ovog sinoćnjeg u koji su Clippersi bili upali.

Nakon što je Bradley Beal pospremio slobodna bacanja u završnici druge četvrtine utakmice, sa semafora je bliještala prednost Wizardsa 66:31. Do kraja utakmice Clippersi su napravili 85:49, a ludu završnicu obilježila je preciznost Lukea Kennarda, koji je prvo s desetak metara zabio za -3 (112:115), a potom i iz trka uz prekršaj za izjednačenje (115:115).

U preostalih 1.9 sekundi dodao je koš iz slobodnog bacanja, a Clippersi su potom obranili jedinu prednost koju su imali na utakmici. Između dvije Kennardove trice u posljednjih 10-ak sekundi utakmice domaćin nije uspio izvesti loptu sa strane, čime je Clippersima dao priliku za čudo koje je Kennard i iskoristio.

Inače, Clippersi se polako navikavaju na ovakve povratke. Bila im je ovo treća utakmica u sezoni u kojoj su stigli do pobjede nakon minusa od barem 24 poena. Prije Wizardsa tako su svladali Denver Nuggetse i Philadelphia 76erse.

Kennard je utakmicu završio s 25 poena, osam skokova i šest asistencija. Jedini koji je ubacio više od njega bio je Amir Coffey (29, pet skokova). Ivica Zubac je odigrao 12 minuta i uz 0/5 iz igre utakmicu završio s dva koša, četiri skoka, dvije asistencije i blokadom. Za Wizardse je Beal ubacio 23 uz devet skokova i šest asistencija, a Kyle Kuzma dodao 19. Imao je i 12 skokova.

U povijesti NBA lige zapisana je samo jedna pobjeda nakon većeg rezultatskog minusa u utakmici. Ostvarila ju je momčad Utah Jazza protiv Nuggetsa 1996. godine kad je nakon -36 stigla do pobjede 107:103.

Tagovi: Los Angeles Clippers, Amir Coffey, Luke Kennard, Ivica Zubac
PROČITAJ I OVO
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
Livaković obranio dva penala, ali...
DRAMA
Livaković obranio dva penala, ali...
ISTANBUL - Dominik Livaković je heroj Fenerbahčea iako je njegov klub dramatično ispao od Olmypiacosa u četvrtfinalu Konferencijske lige.
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE