GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Curry MVP finala, Michael Jordan rekorder

Curry MVP finala, Michael Jordan rekorder
NAJBOLJI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.06.2022 / 08:34
Autor: SEEbiz / H
BOSTON - Branič novih NBA prvaka Golden State Warriorsa, Stephen Curry (34) proglašen je prvi put u karijeri najkorisnijim (MVP) igračem finala.

Golden State Warriorsi pobijedili su u četvrtak Boston Celticse sa 103-90 u šestoj utakmici NBA finala u Bostonu i osvojili novi naslov prvaka pobjedom u seriji 4-2, a Stephen Curry proglašen je najkorisnijim igračem finala.

Nagrada MVP finala bila je jedna od rijetkih velikih nagrada koja je do sada izmicala 34-godišnjem Curryju

U dresu Warriorsa je osvojio četiri NBA naslova, dva puta je bio MVP lige, osam puta je sudjelovao na All Star utakmica, a jednom je bio i MVP All Star. Osvojio je i dva svjetka zlata u dresu američke reprezentacie. Sada je napokon dočekao i nagradu za MVP-a finala NBA lige.

"Na početku sezone nitko nije mislio da ćemo biti ovdje. Međutim, mi smo iskoristili svoju priliku," kazao je Curry.

"Tijekom sezone je bilo mnogo govorkanja i brbljanja o tome koliko možemo, ali na kraju se sve svede na ono što radiš na parketu. Ne moram pričati o tome, samo moram to učiniti. I o tome se radi," dodao je.

Curry je u finalnoj seriji imao prosjek od 31.2 koša po utakmici, a u posljednjem, šestom susretu je zabio 43 koša uz 10 skokova.

"Bili smo tako daleko od toga. Dotaknuli smo dno s ozljedama i uspjeli smo se vratiti teškim radom... pokušali smo popuniti praznine pravim momcima. Ovo nikada ne možete uzeti zdravo za gotovo jer nikad ne znate kada ćete se vratiti ovdje”, rekao je Curry.

Warriorsi su ga odabrali kao sedmi izbor drafta 2009. godine. Transformirao je franšizu i uz pomoć "Splash Brothera" Klaya Thompsona i sjajnog Draymonda Greena stigao do svog četvrtog prvenstva. Thompson i Green također imaju po četiri naslova.

"Gradili smo ovo 10, 11 godina i to puno znači kada dođete do ove faze jer znate kako pobijediti", rekao je Curry, dodavši "Svatko tko je dio ovoga zna o čemu se radi."

Za Curryja je ovo bio prvi MVP naslov finala, a rekorder je Michael Jordan sa šest nagrada. Svih šest zarađenih u dresu Chicago Bullsa.

LeBron James je četiri puta bio MVP finala, dva puta s Miami Heatom a po jednom u redovima Clevelanda i LA Lakersa. Po tri nagrade imaju Magic Johnson, Shaquille O'Neal i Tim Duncan.

Tagovi: Stephen Curry, Michael Jordan, Tim Duncan, Kobe Bryant, Golden State Warriors
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE