GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Kovačić može zamijeniti Modrića

Dalić: Kovačić može zamijeniti Modrića
STAVOVI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.09.2021 / 21:40
Autor: SEEbiz / index.hr
LIVNO - Hrvatska je u utorak navečer pobijedila Sloveniju 3:0 u kvalifikacijama za Mundijal 2022. Time je okončala rujanski ciklus sa sedam od mogućih devet bodova. Hrvatska je u Rusiji odigrala 0:0, a potom pobijedila kod Slovačke 1:0.

Izbornik Zlatko Dalić zaputio se u Livno na odmor, a s njim je razgovarala Nova TV. Podijelio je svoje dojmove.

Da vam je netko ponudio sedam bodova, vjerojatno biste objeručke prihvatili, upitali su izbornika.

"Pa da, to i jest bio nekakav plan, to smo trebali ostvariti i s time smo jako zadovoljni, napravili smo veliki korak prema Kataru. S druge strane, još me više veseli način na koji smo ih osvojili, s dobrom igrom, kompaktnom igrom i s jednom velikom energijom, a to je ono što je najvažnije."

Hrvatskoj je nedostajao kapetan Luka Modrić. Sjajno ga je u rujnu zamijenio Mateo Kovačić.

"Njegova kvaliteta nikad nije bila upitna, pogotovo ne za mene. Možda nije imao uvijek toliko povjerenja i minutažu, ali sad igra i pokazuje svoju kvalitetu u Chelseaju i on će idućih 10-ak godina biti nositelj naše reprezentacije, on može dostojno zamijeniti Luku Modrića i mislim da je Mateo taj koji će hrvatsku reprezentaciju nositi u idućim godinama."

Koliko je sad otežan povratak u reprezentaciju onim igračima koji sad nisu bili na popisu? Rebić, Petković, Brekalo...

"Ja ću ponoviti da nisam nikad zatvorio vrata reprezentacije niti jednom igraču. Njih će vratiti njihova igra, standardnost i kvaliteta. Ako ja i moj stožer procijenimo da će nam oni donijeti neku prevagu, onda ćemo ih zvati u idućim akcijama. Oni i svi oni za koje procijenimo da nam svojom igrom i ponašanjem mogu pomoći i donijeti dodatnu kvalitetu."

Tagovi: Zlatko Dalić, Mateo Kovačić, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE