GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Moramo igrati pameću, a ne srcem

Dalić: Moramo igrati pameću, a ne srcem
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.11.2021 / 15:42
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Moramo igrati s pameću, a ne srcem, "kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na posljednjoj konferenciji za novinare na Poljudu uoči nedjeljnog ogleda protiv Rusije u kvalifikacijama za SP 2022. godine.

Ispred svjetskih doprvaka je jasna zadaća, ako žele direktno u Katar moraju pobijediti "Zbornaju". Svaki drugačiji rasplet vodi "Vatrene" u dodatne kvalifikacije.

"Samouvjereni smo, ali pokazujemo i respekt prema ruskoj repreznatciji. Karpin je napravio odličan posao. Ali, vjerujemo u sebe i favoriti smo," kazao je Dalić otkrivši kako se on osjeća.

"Miran sam, koncentriran i samouvjeren. Vjerujem u reprezentaciju i sve nas," dodao je.

Naglasio je kako nema dvojbi oko sastava.

"Nemamo nikakvih problema s ozljedama, svi su zdravi i spremni. Nećemo puno mijenjati, ali bez obzira na sastav svi naši igrači su u dobroj formi i bez obzira tko će istrčati vjerujem u njih," kazao je dodavši: "Nemam dilema oko sastava. Ovo što igramo u zadnje vrijeme, tako ćemo igrati. Imamo široki izbor, široki spektar, Imamo nekoliko varijanti prema naprijed."

Najavio je kako će se hrvatska vrsta postavi visoko i čvrsto.

"Ali moramo igrati s pameću, a ne srcem. Ne smijemo srljati i ne smijemo zaboraviti fazu obrane."

Dalićev pomoćnik Dražen Ladić snimao je Ruse, a svoje opservacije predstavio je igračima.

"Ladić je gledata tri ruske utakmice. Snimio ih je i pokazao igračima. Ostali su bez lijevog bočnog igrača, vjerujem da će postaviti tri defanzivna igrača, a opasni su iz prekida," otkrio je.

Hrvatski navijači još pamte pobjedu protiv "Zbornje" u četvrtfinlu SP-a 2018. godine, a prva utakmica u ovim kvalifikacijama je završila bez golova.

"Igrali smo na SP-u, bila je to teška utakmica, no sada ih vodi novi izbornik. Karpin je kao igrač bio orijentiran prema naprijed. Tako vodi i reprezentaciju što je dodatan plus za Rusiju. Siguran sam da Rusija neće igrati na nulu, siguran sam da će igrati napadački. Najbolje se braniti s napadima. No, oni će biti dobri koliki im mi dozvolimo."

U njegovom stručnom stožeru su "Rusi" Ivica Olić i Vedran Ćorluka, pa je ruske medije zanimalo je li bilo kakvih insajderskih informacija.

"Nije bilo insajdera, cijenimo ih i poštujemo, neće biti nikakvih tajni. Mi znamo njih, a oni znaju njih. Znamo sve, ali to treba pokazati na terenu."

Premda Hrvatskoj igra jedino pobjeda, Daluić smatra kako je to možda i bolje.

"MI nismo ekipa koja će se braniti, mi smo fajter i borci. To ćemo pokazati i sutra, ali s pameću. Pun sam vjere u naše igrače i ne sumnjam u njih. Siguran sam da ćemo se sutra radovati."

Raduje ga i rasprodani Poljud.

"Ovdje je najbolja atmosfera i najviše gledatelja, ali želim posebno naglasiti gdje god smo igrali u Hrvatskoj bilo je sjajno i puno naših navijača," poručio je na kraju.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE