GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Najradije bih izbjegao Španjolsku

Dalić: Najradije bih izbjegao Španjolsku
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2021 / 14:30
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Hrvatska se nakon pobjede protiv Škotske 3:1 u odlučujućoj utakmici trećeg kruga Europskog prvenstva plasirala u nokaut fazu i čeka protivnika iz skupine E ( Švedska, Slovačka, Španjolska, Poljska) 27. lipnja u Kopenhagenu u osmini finala.

Izbornik Zlatko Dalić danas je održao konferenciju za novinare.

Kakva je bila noć?

Lijepi pozdrav svima, noć je bila slična kao u Rusiji kad smo stigli u pet, šest ujutro u hotel. Malo smo se proveselili, dečki su sretni, sad imamo veće samopouzdanje i sigurnost. Puno smo dobili, ali čeka nas težak posao dalje.

Želja u osminu finala?

Može nam doći bilo tko, najradije bih izbjegao Španjolsku, iako su bolji nego što rezultat govori. Nemamo što birati, tko god dođe moramo se ozbiljno spremiti.

Izveli ste 31 različite postave u 32 utakmice, je li to sada to, je li kraj lutanjima?

Svatko od vas je znao kako igramo u Rusiji jer tad smo imali složnu ekipu. Sada se još tražimo. Nisam ja čovjek koji voli kemijati, ali opet neće biti ista postava jer nema Lovrena zbog kartona. Nisam pobornik miksanja, ali sam pobornik traženja najboljeg, sad smo našli dobru formulu, imamo dobru ekipu. Dosad je uvijek nešto bilo, uvijek viša sila ili neke ozljede, zato sam morao toliko mijenjati.

Jesu li apetiti sada veći?

Ostvarili smo prvi cilj, idemo dalje kao drugi i to je najidealnije. Sad idemo korak dalje, moramo biti spremni, moramo igrati kao jučer i idemo utakmicu po utakmicu. Ovo nije kraj naših ambicija. Čestitam igračima na vjeri, nisu posustajali kod 1:1 i to mi daje razlog za optimizam, hvala i mom stožeru koji mi je puno pomogao, napravili su veliki posao. Hvala i igračima, nisam nikad sumnjao u njih. Borili su se i na tome im čestitam.

Koliko naših navijača očekujete u Kopenhagenu?

Očekujem veliku podršku u Kopenhagenu. Najgore je prošlo, bez navijača smo prošli kroz ovo na Otoku, zahvala svima koji su došli, njih 200-tinjak. Očekujem da opet budu naša snaga.

Jesu li kritike koje su dosad upućene na neki način i vaše pogonsko gorivo i je li krizni sastanak igrača urodio plodom, je li to razlog bolje igre?

"Ne čitam kritike, ali govore mi drugi. Nikad nisam bio protiv kritike koja je dobronamjerna i korisna. Prvi sam rekao da ne igramo dobro i da sam ja kriv za to. Ne obračunavam se, to nije moj stil života niti je u opisu mog profila. Ja samo želim da se Hrvatska podržava, ne možemo samo govoriti o svemu što ne valja, a još smo živi u turniru. Napadajte kad ispadnemo. Smeta mi kad nemamo podršku koju zaslužujemo, posebno nakon Rusije, i posebno ne volim zločeste kritike. Ovdje, znate, nema raskola, to je sve neistinito, ali ima nezadovoljnih. Nitko nije sretan kad ne igra, ja to podržavam. Ne trebaju mi igrači koju su sretni kad ne igraju. Mi znamo koji je naš cilj, ne mogu usrećiti 26 ljudi, ali mi smo i dalje grupa. To je jako teška odluka za mene kad moram pojedine igrače poslati na tribine. Žao mi je zbog Bradarića, on će biti nositelj naše igre narednih 10 godina. Škorić isto mora na tribinu, a to mi je tako teško, on je sjajan igrač i čovjek, ovdje ga baš svi ga vole. Oršić je imao sjajnu sezonu, ali na lijevoj strani su Perišić i Brekalo pa jedan mora otpasti.

Kako ste doživjeli proslavu gola Luke Modrića?

Za Luku je reprezentacija nešto najsvetije, vidjeli ste njegovo veselje. Nagradilo ga je i to slavlje govori koliko nama svima znači hrvatska reprezentacija. Ne volim govoriti o pojedincima, ali sada ja moram spomenuti Ivana Perišića zbog svega što je na ovom turniru napravio.

Govoreći o pojedincima, Juranović je bio pun pogodak, a Vlašić je igrao na poziciji koju je trebao igrati Kramarić protiv Češke, ideja je bila da ide u sredinu, iako je stajao na krilu?

Šime je standardni član prve postave ali vidjeli smo da bi s obzirom na njegovo stanje treća utakmica u nizu za njega bila previše. Juranović izvrsno radi na treningu i pogodili smo s njim, vidjeli smo da može zadržati Robertsona koji opasno juri po lijevoj strani. Što se Vlašića tiče, upravo je to pozicija koju je trebao igrati i Kramarić protiv Češke, on je na krilu bio samo u obrani, a kad smo napadali imao je skroz drugačije zahtjeve, da ulazi u sredinu i napravi kaos u međuprostoru između njihovi linija. On je to fantastično napravio.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Josip Juranović, mislav Oršić, Luka Modrić
PROČITAJ I OVO
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
TRENERI
Ten Hag suočen sa smanjenjem plaće
MANCHESTER - Trener Manchester Uniteda Erik Ten Hag suočava se sa smanjenjem plaće ukoliko 'preživi' na Old Traffordu.
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
NBA
Jokić predvodio Denver za 3-0 protiv Lakersa
LOS ANGELES - Nikola Jokić predvodio je aktualne NBA prvake Denver Nuggetse do pobjede kod LA Lakersa 112:105 za vodstvo 3:0 u seriji u prvom krugu play-offa na Zapadu. Jokićevi Nuggetsi tako su postali prva momčad koja je LeBronu nanijela 11 poraza zaredom.
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE