GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi

Dalić: Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.09.2022 / 20:06
Autor: SEEbiz / H
BEČ - Očekujem tešku utakmicu u kojoj moramo dati sve od sebe, najvažnije je da sami odlučujemo o sebi, kazao je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na konferenciji za novinare u Beču uoči sutrašnjeg ogleda protiv Austrije u Ligi nacija.

Uoči posljednjeg kola Hrvatska vodi na ljestvici sa 10 bodova, Danska ima devet, Francuska pet, a Austrija četiri boda.

Podsjetimo, pobjednik skupine ide na Final Four u lipnju iduće godine, dok posljednji seli u niži rang natjecanja.

"Imamo veliku priliku, a za nju smo se sami izborili. Najvažnije je da sami odlučujemo o sebi. Moramo posao odraditi do kraja, a ne čekati što će napraviti Francuzi. Bilo bi lijepo završiti ovaj ciklus s pobjedom prije svjetskog prvenstva," kazao je Dalić.

"Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo morati dati sve od sebe kako bi izborili završni turnir, a ne čekati da će nam netko drugi pomoći," dodao je.

Dalić je naglasio kako će biti promjena u sastavu u odnosu na ogled protiv Danske.

"Bit će promjena. Naš prvi i osnovni cilj je napraviti dobar rezultat i plasirati se na Final Four, a drugi isprobati još neke igrače jer nakon ovoga više nem prijateljskih utakmica. Napravit ćemo neke promjene u zadnjem redu i u napadu. Erlić se vratio treninzima, ali vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti. Nije ga bilo četiri tjedna, danas ćemo vidjeti. Josip Šutalo je dobio udarac u gležanj, treba vidjeti i odvagati. Želim osvježiti ekipu, ali i da budemo maksimalno trkački spremni jer čeka nas čeka izuzetno teška bitka.

Još jednom je prokomentirao pitanje napadača.

"Imamo četvoricu napadača na popisu Kramarića, Petkovića, Livaju i Budimira koji su različitog stila, zavisi što želimo igrati. Nekada nam trebarobusan napadač, nekada šmeker. Vjerujem da će netko iz od njih iskoristiti šansu."

Kazao je kako je problem osječke utakmice bio što smo "primali previše golova iz laganih kontri."

"Bili smo preduboko i preširoko. Moramo biti kompaktniji, bliži i agresivniji. Igrat ćemo 4-3-3, kada imaš takvu veznu liniju morat težiti posjedu. Nema smisla da odustanemo od toga. Možda nam fali malo konkretnosti u završnici, ali i to će doći. Igrat ćemo i presing kad bude moguće, kad ne bit ćemo u bloku," najavio je.

Na novinarskoj konferenciji na Ernst Happel stadionu bio je i Mate Kovačić, koji je rođen u Lizu.

"Rođen sam ovdje, odrastao sam ovdje, moji prvi dani su bili u Austriji, ovdje sam živio do 13 godine. Moja obitelj i danas živi ovdje. Za mene je ovo posebna utakmica, drago mi je što se mogu vratiti ovdje gdje sam odrastao. Na tribinama će biti obitelj i puno mojih prijatelja, lijep je osjećaj za mene," kazao je veznjak Chelsea.

Hrvatska će u posljednjem kolu imati priliku uzvratiti Austrijancima za poraz u Osijeku (0-3). Bio je to jedini poraz "Vatrenih" i jedina austrijska pobjeda u skupini.

"Krenuli smo jako loše s velikim porazom, koji nismo očekivali. Loše smo ušli, no kasnije smo pokazali karater. Evo nas sa 10 bodova na vrhu skupine. Sutra nas čekuje nas teška utakmica, moramo biti koncentrirani i odigrati našu igru i pokušati pobijediti."

Naglasio je kako je Austrija odlična, ali da se "Vatreni" moraju koncentrirati na svoju izvedbu.

"Mi naravno gledamo našu igru i moramo se fokusirati na nas. Austrija je odlična ekipa, to smo vidjeli u Osijeku."

Kovačić je istaknuo kako voli igrati za reprezentaciju, dodavši kako "Vatreni" imaju priliku izboriti Final Four.

"Super je kad smo prvi i sve ide odlično. Imamo priliku izboriti Final Four i sutra to moramo potvrdimo," poručio je Kovačić.

Tagovi: Zlatko Dalić, Mateo kovačić, hrvatska nogometna reprezentacija, Liga nacija
PROČITAJ I OVO
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE