GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić nije pozvao Lovrena i Petkovića

Dalić nije pozvao Lovrena i Petkovića
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.05.2022 / 12:56
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Hrvatsku nogometnu reprezentaciju od 3. do 13. lipnja očekuju četiri utakmice u Ligi nacija, u Osijeku protiv Austrije (3.6.), u Splitu protiv Francuske (6.6.) te gostovanja u Kopenhagenu (10.6.) i Parizu (13.6.), a izbornik Zlatko Dalić je za tu akciju složio popis sa 29 igrača te uputio još šest pretpoziva.

Reprezentacija će se okupiti 30. svibnja u Zagrebu, gdje će trenirati do 2. lipnja kad će otputovati u Osijek, gdje će dan poslije (20.45 sati) započeti novi ciklus igranja u UEFA Ligi nacija.

Na popisu je nekolicina novih igrača, zbog ozljede je otpao Dejan Lovren, Lovre Kalinić je izostavljen u dogovoru s izbornikom, a Bruno Petković nije dobio ni pretpoziv.

"Pred nama su četiri utakmice, zahtjevne, natjecateljske, koje će nam biti dobra priprema za Svjetsko prvenstvo i ostvarenje našeg cilja u Ligi nacija. Malo će biti nezgodno što će dečki doći nakon sedam, osam dana odmora i u deset dana igrati četiri utakmice, što je zaista puno. Zato smo i proširili popis. Tu ćemo morati jako dobro iskalkulirati", rekao je u uvodu Zlatko Dalić, a potom prokomentirao popis po pozicijama.

"Livaković i Ivušić su nam standardni vratari. Novo je ime Labrović."

Na desnom boku ima najviše problema zbog nedavnih ozljeda Josipa Juranovića i Šime Vrsaljka.

"Nažalost, Šime je opet malo ozlijeđen. Vidjet ćemo kako će biti do okupljanja. Nadamo se da će biti dobro barem za zadnje dvije utakmice. Hoćemo da se vrati u reprezentaciju i on to želi. Juranović je imao problem s ozljedom, nije ga bilo zadnja tri tjedna, ali će biti u redu do okupljanja", rekao je Dalić i potom dao alternativna rješenja:

"Erlić je novo ime. Intenzivno smo ga pratili, trebamo ga vidjeti. Dobra je prigoda da nešto odigra i da ga mi bolje upoznamo i vidimo. Imamo Stanišića i Erlića koji mogu pokriti tu poziciju, a ako igramo s trojicom stopera, onda može i Brekalo."

Lijevi bok je dobro pokriven dvojicom Borni, Sosom i Barišićem, a na stoperskoj poziciji bi priliku mogao dobiti Josip Šutalo, ali tek u zadnje dvije utakmice, nakon što odigra dvije kvalifikacijske utakmice za mladu reprezentaciju.

"U veznom redu imamo standardno svoju kvalitetu i dodali smo još Sučića, koji će, kao i Šutalo i Stanišić biti s mladom reprezentacijom, a vraća se kad završi njihova akcija."

Među napadačima je novo ime Petar Musa iz Boaviste.

"Zabija u portugalskoj ligi. Bit će dobra prigoda da ga vidimo, a onda će sve dalje ovisiti o njemu. Vidjet ćemo kako će se snaći."

Za razliku od Brune Petkovića, koji nije dobio izbornikovo povjerenje za ove akcije, Nikola Vlašić je unatoč maloj minutaži u West Hamu i dalje na reprezentativnom popisu.

"Nikola Vlašić ima moje ogromno povjerenje i žao mi je što ne igra. Mi ga trebamo i ne želim ga izgubiti. Nepozivanje u reprezentaciju bi ga dotuklo i ja ga hoću vratiti u život koliko god je to moguće. Dobit će svoju šansu. I Nikola je svjestan toga da mora igrati, tako da sam siguran da će donijeti najbolju odluku tijekom ljeta. Bio je jedan od naših najboljih igrača u kvalifikacijama i znam koliko on vrijedi, koliko može", naglasio je Dalić.

U sličnoj je situaciji i stoper dortmundske Borussije Marin Pongračić.

"Pongračić je igrao dobro, a sad opet nije bio u prvoj postavi. Ako gledamo prema Svjetskom prvenstvu i nakon toga, on je budućnost na stoperskoj poziciji. Znamo da će Vida i Lovren polako završavati karijere, to je tako biološki, i moramo imati četiri, pet kvalitetnih stopera. Zato ne želimo izgubiti Pongračića, želimo mu dati s naše strane vjetar u leđa."

S obzirom na veliku potrošnju glavnih igrača tijekom klupske sezone, izbornik vjeruje da će mu za ovu akciju trebati širok kadar.

"Mislim da će biti potrebe i za igračima s pretpoziva, jer će biti naporno u deset dana odigrati četiri utakmice. To je po meni najkvalitetnije što Hrvatska ima."

"Neće nam biti lako. Imamo dvije utakmice doma i moramo dati snagu na njih, dobiti Austriju i Francusku, a naravno da nećemo biti bez šanse u Kopehagenu i Parizu", zaključio je Dalić.


Popis igrača A reprezentacije za četiri utakmice u Ligi nacija

VRATARI: Dominik Livaković (Dinamo), Ivica Ivušić (Osijek), Nediljko Labrović (Rijeka)

BRANIČI: Domagoj Vida (Bešiktaš), Šime Vrsaljko (Atletico Madrid), Borna Barišić (Glasgow Rangers), Duje Ćaleta-Car (Olimpique de Marseille), Josip Juranović (Celtic), Joško Gvardiol (RB Leipzig), Borna Sosa (Stuttgart), Marin Pongračić (Borussia Dortmund), Josip Stanišić (Bayern), Martin Erlić (Spezia), Josip Šutalo (Dinamo Zagreb).

VEZNI: Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Chelsea), Marcelo Brozović (Inter), Mario Pašalić (Atalanta), Nikola Vlašić (West Ham), Lovro Majer (Rennes), Kristijan Jakić (Eintracht Frankfurt), Luka Sučić (RB Salzburg).

NAPADAČI: Ivan Perišić (Inter), Andrej Kramarić (Hoffenheim), Josip Brekalo (Torino), Mislav Oršić (Dinamo Zagreb), Marko Livaja (Hajduk), Ante Budimir (Osasuna), Petar Musa (Boavista).

Pretpozivi: Luka Ivanušec (Dinamo), Mile Škorić (Osijek), Ivo Grbić (Lille), Nikola Moro (Dinamo Moskva), Filip Krovinović (Hajduk), Mario Vušković (HSV).

Tagovi: Zlatko Dalić, Bruno Petković, Dejan Lovren, Nikola Vlašić, Dominik Livaković, Ivica Ivušić, Marcelo Brozović, Šime Vrsaljko
PROČITAJ I OVO
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
KOEFICIJENTI
Italija ima sigurnih pet klubova u Ligi prvaka
ZAGREB - Nakon odigranih uzvratnih četvrtfinalnih utakmica nogometne Europske lige i Konferencijske lige postalo je i definitivno poznato da će iduće sezone u Ligi prvaka talijanski nogomet imati pet svojih predstavnika.
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
SASVIM OTVORENO
Vujošević: Vučič želi da uništi Partizan
BEOGRAD - Proslavljeni trener Duško Vujošević u "360 stepeni" na N1 govorio je o navijačima, Partizanu i "ratu" sa Aleksandrom Vučićem.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE