GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić novinaru: Objavljujete sastave protiv nas

Dalić novinaru: Objavljujete sastave protiv nas
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.06.2023 / 17:23
Autor: SEEbiz
ROTTERDAM - Hrvatska reprezentacija sutra u 20:45 u Rotterdamu protiv Nizozemske igra polufinale Lige nacija.

Drugi polufinalni par čine Španjolska i Italija. Pobjednici polufinala plasirat će se u finale u Rotterdamu 18. lipnja, a poraženi čeka ogled za treće mjesto ranije istog dana u Enschedeu.

Izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić i kapetan Luka Modrić najavili su utakmicu s Nizozemskom na posljednjoj konferenciji za medije.

Dalić o motivu u završnici Lige nacija u odnosu na Svjetsko prvenstvo: "Isprva je ovo bilo loše takmičenje za nas, no sada smo ovdje s velikim ambicijama. Želimo napraviti najbolje, pokušati ispisati povijest. Mi smo među četiri u Europi. Nemamo razloga za kalkulacije. Pokušat ćemo dati sve od sebe. Imamo i kvalitetnog protivnika."

"Nemam poruku. Rekao sam što mislim o Karimu Benzemu kada je otišao. Svatko bira svoj put i odlučuje što je najbolje za njega. Naravno, bilo nam je žao kada je otišao. Svatko bira za sebe. Šteta je izgubiti tako velikog igrača. Hvala mu na svemu što je napravio, želim mu puno sreće", rekao je Modrić o Benzemi.

"Uvijek uživam igrati za reprezentacija. Veseli me i ispunjava svaki dolazak ovamo. Nema veze što se približava moj kraj, nije da zato više uživam. Svaki trening me ispunjava. Dok mislim da mogu pomoći, nema razloga da nisam ovdje", dodao je Modrić.

"Što se tiče budućnosti u Realu... Već sam sve rekao, sve što bih sada rekao bilo bi ponavljanje. Fokus je na reprezentaciji. Kada se završi Liga nacija, onda možemo pričati o svemu", rekao je Modrić.

"Već tri godine govorim da objavljujete sastave protiv nas, a ne za nas. Ali to je vaš posao. Neću se vraćati na to. Hvala vam na tome", rekao je Dalić na pitanje novinara o tome hoće li sastavom iznenaditi Nizozemsku.

"Svi smo navijali za Brozovića, nažalost nije osvojio Ligu prvaka. Znate kakav je on, sjajno je igrao u finalu. Počet će protiv Nizozemske, on nikad nije bio upitan", rekao je Dalić o Brozoviću, koji je s Interom izgubio od Cityja u finalu Lige prvaka.

"Nizozemska se vraća na stare staze, imaju talentiranu generaciju. Bit će teško, igraju pred svojim navijačima. Bit će i dosta naših navijača, što će nam biti dodatan motiv. Po meni je utakmica 50-50. Na nama je dati sve od sebe kako bismo pružili maksimum. Puni smo entuzijazma. Radili smo fenomenalno u posljednjih desetak dana. Dobro se osjećamo. Čeka nas teška utakmica, imaju vrhunske igrače, budućnost svjetskog nogometa", rekao je Modrić.

"Došli smo ovamo osvojiti medalju, nema govore o tome da ćemo nekoga pustiti doma. Učinit ćemo sve kako bismo napravili veliku stvar. Spremni smo, dat ćemo sve od sebe", rekao je Dalić i poručio kako neće pustiti nijednog igrača da ode ako izgube od Nizozemske.

"Došli smo u finale. Želimo uživati. Napravili smo sjajan rezultat. Pokušat ćemo sve završiti medaljom. Čeka nas sjajan domaćin, koji je bio u vrhu nogometa. Optimist sam, vidio sam našu energiju i želju. To želimo pokazati. Ovo je sjajan uspjeh", rekao je Dalić.

"Fokusiran sam na Ligu nacija. O budućnosti u reprezentaciji govorit ću nakon. Više-manje imam odluku, ali fokus sada nije na tome", rekao je Modrić.

Tagovi: Zlatko Dalić, Luka Modrić, hrvatska nogometna reprezentacija, Liga nacija
PROČITAJ I OVO
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
NAJAVE
Valdano: Modrić će produžiti ugovor s Realom pa igrati po 20 minuta
MADRID - Jorge Valdano, koji je bio igrač, trener i direktor Real Madrida, rekao je u četvrtak da će Luka Modrić produžiti ugovor pa vjerojatno iduće sezone igrati 20-ak minuta po utakmici.
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
TENIS
Donna Vekić izbacila 20. tenisačicu svijeta s Roland Garrosa
PARIZ - Hrvatska tenisačica Donna Vekić, 40. na WTA ljestvici, plasirala se u treće kolo Roland Garrosa nakon što je sa 7:5, 6:4 pobijedila Ukrajinku Martu Kostyuk, 20. igračicu svijeta.
Pukštas na meti tri premierligaša
TRANSFERI
Pukštas na meti tri premierligaša
ZAGREB - U srijedu je stigla vijest kako je perspektivni veznjak Hajduka, Rokas Pukštas pozvan u reprezentaciju Sjedinjenih Američkih Država koja se okuplja 11. lipnja kako bi započela pripreme za Olimpijske igre u Parizu.
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
UZBUDLJIVO
Nogometaši Olympiakosa pobjednici Konferencijske lige
ATENA - Nogometaši Olympiakosa su u finalu konferencijske lige nakon produžetaka svladali Fiorentinu iz Firence 1:0. Utakmica je odlučena u 116. minuti pogotkom marokanskog napadača Ayouba El Kaabija.
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
TALENT
Najveći talent Osijeka produžio ugovor
OSIJEK - Osijek je ligašku sezonu završio na razočaravajućem četvrtom mjestu, a nakon još jednog ‘hladnog tuša’, odlučili su se okrenuti dugoročnom projektu baziranom na razvoju mladih talentiranih nogometaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE