GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić okuplja reprezentaciju bez Modrića i Rakitića

Dalić okuplja reprezentaciju bez Modrića i Rakitića
VATRENI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.08.2020 / 18:43
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Bez kapetana i dokapetana Luke Modrića i Ivana Rakitića i uz stroge epidemiološke mjere, hrvatska nogometna reprezentacija se u ponedjeljak okuplja u Zagrebu za početak natjecanja u novoj sezoni Lige nacija.

Svjetski doprvaci se okupljaju u potpuno drugačijoj situaciji u odnosu na posljednju akciju uoči prijateljske utakmice protiv Gruzije u Puli u studenom prošle godine. Hrvatska je slavila sa 2-1, a bila je to posljednja utakmica Dalićevih trupa.

U ožujku su trebali nastupiti na turniru u Katru, a ovoga ljeta na Europskom prvenstvu. Međutim, koronavirus je pokvario sve planove.

Reprezentacija će se okupiti u zagrebačkom hotelu Capital, a zbog aktualne pandemije, dio aktivnosti prilagođen je novim pravilima Uefe te preporukama epidemiologa i HNS-ove radne skupine za povratak nogometu.

Tako HNS neće organizirati do sada uobičajene press konferencije s izbornikom na dan okupljanja, te mix zone s dvojicom igrača prije treninga.

Konferencije za medije dan prije i nakon utakmice bit će organizirane na stadionima, uz poštivanje epidemioloških pravila u pojedinoj zemlji te preporuka iz Uefinog “Return to play” protokola, no nakon utakmica do daljnjega neće biti organizirane mix zone za predstavnike medija. Umjesto toga HNS će slati izjave izbornika i igrača.

Navedene procedure vrijede za naredna okupljanja reprezentacije dok se epidemiološka situacija ne promijeni.

Kapetan i dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i Ivan Rakitić u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem propustit će otvaranje Lige nacija. Osim Modrića i Rakitića, rujansku akciju zbog bolesti propustit će i stoper Wolfsburga Marin Pongračić, koji je trebao debitirati za najbolju hrvatsku vrstu.

Također, izbornik Dalić dao je dodatna dva slobodna dana Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, koji su igrali finala Lige prvaka odnosno Europske lige, pa će se oni priključiti reprezentaciji u srijedu 2. rujna.

"Iako okolnosti nisu sjajne s obzirom na epidemiju koronavirusa, sigurno je da se svi jako veselimo okupljanju nakon tako duge pauze. Termin nije idealan jer će puno igrača praktički s odmora doći na okupljanje, no svi smo u istoj situaciji po tom pitanju. Važno je da se igrači što bolje odmore jer ih čeka vrlo naporna natjecateljska sezona, na kraju koje nas čeka EURO, a to nam je primarni cilj", naglasio je izbornik Dalić.

Zbog pozitivnog nalaza na koronavirus okupljanje A reprezentacije propustit će tek glasnogovornik HNS-a Tomislav Pacak.

Reprezentacija će od ponedjeljka do četvrtka trenirati na glavnom terenu maksimirskog stadiona, a u petak leti za Porto gdje je 5. rujna očekuje ogled protiv europskih prvaka Portugalaca. Tri dana kasnije na stadionu Stade de France je "repriza" finala svjetskog prvenstva protiv Francuske.

U srijedu, 9. rujna je povratak u Zagreb.

Tagovi: Zlatko Dalić, Ivan Rakitić, Luka Modrić, Liga nacija, hrvatska nogometna reprezentacija, Marcelo Brozović
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE