GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić otkrio sastav, Francuze predvode Griezmann i Nkunku

Dalić otkrio sastav, Francuze predvode Griezmann i Nkunku
LIGA NACIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.06.2022 / 20:51
Autor: SEEbiz / H
SPLIT - Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić na službenoj novinarskoj konferenciji na Poljudu otkrio je sastav koji će u ponedjeljak suprostaviti aktualnim svjetskim prvacima Francuzima u susretu 2. kola Lige nacija.

Dalić nema običaj otkrivati početni sastav dan uoči utakmice, no ovoga puta nije imao tajni.

"Branit će Livaković, desni bok će igrati Juranović, Vrsaljko se vraća, možda će biti spreman za Dansku. Lijevi bok će biti Sosa ili Barišić, zavisno kako ćemo se postaviti. Na stoperima će biti Erlić koji će dobiti svoju šansu, Vida, tu je i Šutalo. U veznoj liniji su Brozović, Kovačić i Modrić, dok za napad konkuriraju Brekalo, Majer, Kramarić ili Budmir u faz napada. To je naše razmišljanje, a u drugom dijelu ćemo sigurno mijenjati. Moramo biti bolji u fazi obane, oni su najopasniji kada protivnik ima loptu," kazao je Dalić.

Njegov kolega na suprotnoj strani Didier Deschamps najavio je promjene u sastavu u odnosu na momčad koja je izgubila od Danske na otvaranju Lige nacija.

Strateg svjetskih prvaka je na pressici istaknuo kako su petorica igrača dobila poštedu i nisu odradila zadnji trening prije utakmice. Među njima su i Kylian Mbappe i Karim Benzema.

Mbappe ima mali problem zbog kontuzije koja se dogodila u srijedu na treningu, a hoće li zaigrati u ponedjeljak Descjhamps će odlučiti na dan utakmice. Osim Mbappea i Benzeme, trening će propustiti i Kingsley Coman, N'Golo Kanté i Jules Kounde

"Sutra ujutro ćemo obaviti inventuru s medicinskim osobljem," najavio je francuski izbornik.

Francuski mediji navode kako će Deschamps napraviti čak sedam, osam promjemna u odnosu na petak. Priliku bi na vratima trebao dobiti vratar Milana Mike Maignan. U posljednjem redu bi trebali igrati Pavard, Saliba, Kimpembe, u veznoj liniji Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne, a napadačku trojku činit će Griezmann, Nkunku i Ben Yedder.

Vjerojatni sastavi

HRVATSKA: Livaković - Juranović, Erlić, Vida, Barišić - Modrić, Brozović, Kovačić - Majer, Kramarić, Brekalo

FRANCUSKA: Maignan - Pavard, Saliba, Kimpembe - Clauss, Tchouameni, Rabiot, Digne - Griezmann - Nkunku, Ben Yedder

Tagovi: Zlatko Dalić, Antoine Griezmann, hrvatska nogometna reprezentacija, Borna Sosa, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a
BOKS
Hrvatski boksač koji je napadnut u Beogradu odustao od četvrtfinala EP-a

ZAGREB - Hrvatski boksački savez (HBS) u utorak je objavio da reprezentativac Nikica Radonić neće nastupiti u četvrtfinalu kategorije do 86 kg Europskog boksačkog prvenstva u Beogradu, koje je prema rasporedu bilo zakazano za srijedu, 24. travnja.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE