GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Sve držimo u svojim rukama

Dalić: Sve držimo u svojim rukama
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 13:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima, poručio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je objavio popis kandidata za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 11. studenog s Maltom u gostima, te u nedjelju, 14. studenoga s Rusijom u Splitu.

Uoči posljednjeg “prozora” Rusija vodi u skupii H sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Cipar sa po pet bodova.

Izravan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Dobra je vijest za Hrvatsku što je barem osigurala dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta u skupini.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Vatreni” će 11. studenog gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u St Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

"Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo," istaknuo je Dalić.

Izbornik je ostao vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova. Na Dalićevom popisu ponovno nema Brune Petkovića i Ante Rebića, a otpao je i Mile Škorić koji je dobio pretpozivu. Dalić nije pozvao ni vratara Osijeka Ivicu Ivušića koji se oporavlja od ozljede.

"Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom," zaključio je izbornik.

Vatreni" se okupljaju u Zagrebu u ponedjeljak, 8. studenoga. Na Maltu idu u srijedu, 10. studenoga, a u četvrtak je susret u Ta’Qaliju (20.45). Hrvatska vrsta će na Malti prespavati, te doletjeti u Split u petak, 12. studenoga.

Utakmica protiv Rusije je u nedjelju 14. studenog u 15.00 sati na stadionu Poljud.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
IZNENAĐENJE
Đoković iznenadio odlukom o novom treneru
BEOGRAD - Nakon razlaza Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića glavno pitanje je bilo tko će biti novi trener u stožeru srpskog igrača.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE