GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dalić: Sve držimo u svojim rukama

Dalić: Sve držimo u svojim rukama
IZBORNIK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.10.2021 / 13:42
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Najvažnije je da sve držimo u svojim rukama, da ne ovisimo o drugima, poručio je izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić nakon što je objavio popis kandidata za posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo, 11. studenog s Maltom u gostima, te u nedjelju, 14. studenoga s Rusijom u Splitu.

Uoči posljednjeg “prozora” Rusija vodi u skupii H sa 19 bodova, Hrvatska je druga sa 17 bodova, dok Slovačka i Slovenija imaju po 10 bodova. Na začelju su Malta i Cipar sa po pet bodova.

Izravan plasman u Katar izborit će samo pobjednik skupine, dok drugoplasirana ekipa odlazi u dodatne kvalifikacije. Dobra je vijest za Hrvatsku što je barem osigurala dodatne kvalifikacije jer ne može završiti ispod drugog mjesta u skupini.

Posljednja dva kola na rasporedu su 11. i 14. studenog. Vatreni” će 11. studenog gostovati kod Malte, dok će Rusija dočekati Cipar u St Peterburgu. Tri dana poslije Hrvatska će na Poljudu dočekati Rusiju u utakmici koja će, po svemu sudeći, odlučiti pobjednika skupine i izravnog putnika na SP 2022.

"Naš fokus mora biti Malta, to je sada ključna utakmica koju moramo odraditi ozbiljno, koncentrirano i maksimalno angažirano. Tek tada si možemo dopustiti razmišljanje o Rusiji protiv koje ćemo na svojoj strani imati pun Poljud, što će nam biti veliki adut, uz kvalitetu i zajedništvo koje posjedujemo," istaknuo je Dalić.

Izbornik je ostao vjeran kadru koji je ove jeseni osvojio 11 od 15 mogućih bodova. Na Dalićevom popisu ponovno nema Brune Petkovića i Ante Rebića, a otpao je i Mile Škorić koji je dobio pretpozivu. Dalić nije pozvao ni vratara Osijeka Ivicu Ivušića koji se oporavlja od ozljede.

"Ponovno su s nama Lovren i Juranović koji su prošlo okupljanje propustili zbog zdravstvenih razloga. Nema razloga za značajne promjene, ovo je ekipa koja je dobro odigrala jesenski dio kvalifikacija i zaslužila je povjerenje svojim igrama, pristupom i zajedništvom," zaključio je izbornik.

Vatreni" se okupljaju u Zagrebu u ponedjeljak, 8. studenoga. Na Maltu idu u srijedu, 10. studenoga, a u četvrtak je susret u Ta’Qaliju (20.45). Hrvatska vrsta će na Malti prespavati, te doletjeti u Split u petak, 12. studenoga.

Utakmica protiv Rusije je u nedjelju 14. studenog u 15.00 sati na stadionu Poljud.

Tagovi: Zlatko Dalić, hrvatska nogometna reprezentacija, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Rebić
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE