GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dallas bez Dončića pobijedio Jazzere i odličnog Bogdanovića

Dallas bez Dončića pobijedio Jazzere i odličnog Bogdanovića
NBA PLAYOFF
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.04.2022 / 08:47
Autor: SEEbiz / index.hr
NEW YORK - Bojan Bogdanović jučer je proslavio 33. rođendan, ali ne i pobjedu u drugoj utakmici doigravanja protiv Dallasa. Iako je odigrao još jednu odličnu utakmicu i postigao 25 poena, Utah je izgubila 110:104.

Mavericksi su ponovno bili bez Luke Dončića, ali zablistao je Jalen Brunson utakmicom karijere u kojoj je postigao 41 koš.

Bogdanović je proveo više od 40 minuta na parketu, a uz 25 koševa ubilježio je pet skokova i dvije izgubljene lopte. Iz igre je gađao 9/15, pogodio je jednu od četiri trice i šest od sedam slobodnih bacanja. Jedini je u posljednjoj četvrtini držao Jazz u igri kad su domaćini napravili preokret.

Donovan Mitchell završio je s 34 poena, ali u zadnjoj je četvrtini gađao samo 3/11. Rudy Gobert uhvatio je 17 skokova, ali postigao tek osam poena. Mike Conley je odigrao vjerojatno najgoru utakmicu u životu i ostao bez koša, gađajući 0/7.

S druge je strane Brunson, službeno najbolji sveučilišni košarkaš prošlog desetljeća, odigrao dončićevski s 41 košem, osam skokova i pet asistencija, a fenomenalnu rolu imao je pričuvni centar Maxi Kleber, koji je zabio osam od 11 trica za 25 poena.

Dončić je propustio i drugu utakmicu serije zbog ozljede lista, ali bio je vrlo zadovoljan izvedbom svojih suigrača. Sljedeću priliku da zaigra imat će u trećoj utakmici, u noći s četvrtka na petak, kad se serija poravnata na 1-1 seli u Salt Lake City.

Golden State Warriorsi opet su se lako obračunali s Denverom svladavši ga 126:106. Nikola Jokić zabio je 26 koševa uz 11 skokova i četiri asistencije, ali opet nije imao adekvatnu pomoć, a povrh svega je sedam minuta prije kraja isključen zbog druge tehničke pogreške.

Warriorse je predvodio Stephen Curry s 34 poena, iako je opet započeo susret na klupi i igrao svega 23 minute. Jordan Poole, koji starta umjesto njega, zabio je 29, Klay Thompson 21 poen, a Draymond Green obranom je izluđivao Jokića.

Poput Warriorsa, i Philadelphia 76ersi poveli su 2-0 protiv Toronta. U drugoj utakmici slavili su 112:97, a prednjačio je Joel Embiid s 31 poenom i 11 skokova. Tyrese Maxey dodao je 23, Tobias Harris 20, a James Harden 14 koševa, dok je ozljedama oslabljene Raptorse s 26 poena predvodio OG Anunoby.

Tagovi: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Utah Jazz, Dallas Mavericks, Nikola Garić, Stephen Curry, Jordan Poole
PROČITAJ I OVO
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE