GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Danas hrvatski sportaši mogu početi s treninzima

Danas hrvatski sportaši mogu početi s treninzima
ZELENO SVJETLO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.04.2020 / 09:36
Autor: SEEbiz / H

ZAGREB - Danas, u ponedjeljak 27. travnja, omogućava se trening hrvatskim sportašima I. i II. kategorije u pojedinačnim sportovima te seniorskim ekipama koje nastupaju u najvišem stupnju natjecanja.

To je omogućeno nakon što je Vlada Republike Hrvatske u četvrtak usvojila Zaključak o mjerama za pokretanje gospodarskih i drugih djelatnosti, a što se odnosi i na sport, u uvjetima epidemije koronavirusa.

Središnji državni ured za šport (SDUŠ) objavio je u petak preporuku o treninzima, koju je izradio Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Njome je propisano na koga se odnosi mogućnost treniranja, koje sve uvjete treba zadovoljiti, na koji način treba voditi evidenciju treninga i točno postupanje za vrijeme, te prije i poslije treninga.

Treninge za sportaše u individualnim sportovima bit će lakše organizirati negoli u ekipnim sportovima.

Tako je Hrvatski nogometni savez (HNS) osnovao radnu skupinu koja će pripremiti smjernice klubovima za postupni povratak uobičajenom ritmu treninga i utakmica. Radna skupina će sve preporuke razviti u suradnji s predstavnicima Stožera civilne zaštite, a prvi korak u pripremi za nastavak sezone bili bi treninzi u malim skupinama, do pet igrača.

Foto: Metković News

Tagovi: brvatski sportaši, koronavirus i sport, Hrvatski nogometni savez, Središnji državni ured za šport
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE