GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Darko Planinić vratio se u Cibonu

Darko Planinić vratio se u Cibonu
KOŠARKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 29.11.2020 / 18:24
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Košarkaški klub Cibona pojačala se na poziciji centra s iskusnim 30 – godišnjim Darkom Planinićem.

Darko je bogatu karijeru počeo u Širokom odakle je 2012. godine otišao u Maccabi. Sezonu nakon dolazi u Cibonu s kojom osvaja ABA ligu. Nakon Cibone otišao je u podgoričku Budućnost s kojom osvaja domaće prvenstvo, a u Eurokupu u 16 utakmica bilježi 10.1 poena i 3.6 skokova. Bio je na Olimpijskim igrama u Riju s reprezentacijom gdje je u 5 utakmica postizao 8.4 poena i 5 skokova.

Nakon toga je bio u Vitoriji s kojom je igrao Final Four Eurolige, s Gran Canariom Eurokup, sa Sassarijem FIBA Europe Cup, pa odlazi u Poljsku. U posljednje 2 sezone bio je najbolji centar poljske i rumunjske lige. Prošlu sezonu je za rumunjsku Cluj-Napocu u Fiba Europe Cupu u 16 utakmica postizao 15.9 poena i 5 skokova po utakmici, a u 1. rumunjskoj ligi je u 18 utakmica imao 13.7 poena i 6.1 skokova. Na početku 2020. odigrao je nekoliko utakmica za Zadar gdje je bio na otvorenom ugovoru.

Ugovor s Darkom sklopljen je do kraja tekuće sezone.

Foto: FIBA

Tagovi: Darko Planinić, Cibona, Maccabi
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE