GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Derbi kola Rijeka - Lokomotiva, prvi puta u nastavku lige s navijačima na tribini

Derbi kola Rijeka - Lokomotiva, prvi puta u nastavku lige s navijačima na tribini
NAVIJAČI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.06.2020 / 16:16
Autor: SEEbiz / H
RIJEKA - U utorak na Rujevici na rasporedu je derbi 29. kola Prve HNL Rijeka - Lokomotiva (21.05 sati), a ovo će biti prvo kolo nastavka prvenstva nakon korona-krize na kojem će se igrati pred navijačima.

"Kad se igra doma na Rujevici pred navijačima, to je velika razlika i to se osjeti na terenu. Nije to nikakva isprika za kiks protiv Varaždina (0-0) u prošlom kolu, ali bit će puno lakše igrati uz navijače i nadam se da nam mogu dati dodatan impuls", kazao je, kako prenosi internetski portal Rijeke, napadač Alexander Gorgon.

Bit će to dvoboj treće i četvrte momčadi na tablici, a stadion na Rujevici neće biti otvoren u punom kapacitetu.

"Nismo zadovoljni jer išli smo s mišlju da uzmemo tri boda, ali Varaždin se dobro borio. I mi smo imali svoje prilike i to je dobar signal da možemo nešto stvoriti", dodao je Gorgon.

U posljednjem ovosezonskom prvenstvenom dvoboju Lokomotiva je 1. veljače u Kranjčevićevoj slavila s 2-1. Na početku sezone, u 2. kolu, Rijeka je pobijedila s 1-0, a jedan susret završio je remijem (1-1).

"Čeka nas ekipa koja je u prošlom kolu dobila Dinamo i to dovoljno govori o njihovoj kvaliteti. Žele se nadigravati, jako su dobri u kontranapadima i vrlo opasni u zadnjih 30 minuta. U našoj igri ima još rezerve, a i vraćaju nam se gledatelji, a to je za nas jako bitno. Imamo nekoliko ozlijeđenih igrača, ali siguran sam da će svi oni koji budu igrali pružiti svoj maksimum", ocijenio je trener Rijeke Simon Rožman.

Lokomotiva je u prošlom kolu iznenadila Dinamo, pobijedivši 1-0, čime je dodatno podignuta atmosfera u svlačionici.

"Pobijediti Dinamo uvijek imam veliku težinu, s obzirom na njihovu kvalitetu, dominaciju u HNL-u, te sjajne predstave u Ligi prvaka ove sezone. No, sada to treba zaboraviti i psihički se pripremiti za Rujevicu. Znamo da je Rijeka jako dobra momčad, a pogotovo kad igra na svom stadionu, i pogotovo sada u prvoj utakmici s gledateljima na stadionu. Bit će to teška i zahtjevna utakmica, svi ćemo morati biti na svom maksimumu i trebamo iskoristiti svaku prigodu koju nam Rijeka pruži. Mi smo jako dobro pripremljeni, i taktički i fizički, i dosad smo svima pokazali kakvu kvalitetu posjedujemo", istaknuo je za internetski portal "Lokosa" branič Ivan Čeliković.

U utorak u 29. kolu još se sastaju Hajduk - Varaždin (18.55 sati) i Istra 1961 - Inter Zaprešić (18.55), a u srijedu Dinamo - Slaven Belupo (18.55) te Osijek - Gorica (21.05).

Vodeći Dinamo ima 68 bodova, na drugom mjestu je Hajduk sa 51 bodom, a toliko ima i Rijeka. Lokomotiva je četvrta sa 49, a peti Osijek ima 46 bodova.

Tagovi: Rijeka, Lokomotiva, Rujevica, Simon Rožman, Hajduk, Osijek, Dinamo
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE