GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo bi mogao dovesti veliko pojačanje

Dinamo bi mogao dovesti veliko pojačanje
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.10.2023 / 06:37
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iako ima nekih vedeta iz Izvršnog odbora koji bi vrlo rado Sergeju Jakiroviću namijenili sudbinu “bivšeg trenera”, predsjednik Mirko Barišić i Uprava na čelu s Vlatkom Peras stoje iza njega i spremni su čekati zimski mercato, dopustiti čovjeku posložiti momčad kako on želi.

Što bi naravno bilo i logično. Međutim, do zime ima još dosta utakmica, mnogo teških okršaja i sve će na koncu ovisiti o rezultatu koji će trener sa svojom momčadi uspjeti autorizirati. To je tako uvijek, ne može biti drukčije, pišu Sportske novosti

Međutim, iako još nema na vidiku sportskog direktora, za razliku od mnogih u klubu Jakirović ne spava, već sa svojim stožerom počinje slagati zimsku kadrovsku križaljku. Izvori nam kazuju da je prvi na radaru čovjek kojeg se već željelo dovesti u ljetnom prijelaznom roku, ali tada se nije uspjelo u tom naumu. Radi se o Gideonu Mensahu (25), ganskom nogometašu, lijevom beku Auxerrea.

Cijena na Transfermarktu mu iznosi 2,5 milijuna eura. On je u ljeto želio doći u Dinamo, ali ga Auxerre nije pustio. Naravno, mogao bi opet netko kazati “zar opet igrač iz francuske druge lige?”. Jer znamo, Maxime Bernauer je također stigao iz drugog razreda francuskog nogometa i nije se pokazao kao pojačanje. Barem za sada...

Međutim, naši izvori kažu da je Mensah kvalitetan igrač koji uostalom ove sezone uglavnom svih devedeset minuta igra za Auxerre. Informacije govore da su razgovori oko njegovog angažmana u zimskom mercatu već startali, te da bi za razliku od ljetnog, kad ga francuski klub nije pustio, ovoga puta mogao stići potvrdan odgovor. Pozicija lijevog beka je zaista rak-rana zagrebačkog kluba koja se želi riješiti. Ante Čačić, Igor Bišćan i Sergej Jakirović su tu poziciju krpali s veznim igračem Robertom Ljubičićem.

Međutim, već je vjerojatno i Ljubičiću dosta te pozicije, vidi se to i po posljednjim nastupima, gdje često zna “izvisiti”, sve se teže snalazi. Što je sasvim očekivano i logično, jer on nije lijevi bek. Za Dinamo bi bilo mnogo korisnije i definitivno bolje da igra na svojoj prirodnoj poziciji u vezi, jer on donosi agresiju i brzinu prema naprijed, okomit je, traži dubinu, a to upravo nedostaje Modrima. Po svemu, Dinamo bi mogućim angažiranjem Mensaha, jednim udarcem “ubio dvije muhe”, riješio bi poziciju lijevog beka, a s Ljubičićem bi dobio pojačanje u veznoj liniji.

Tagovi: Dinamo, Jakirović, Peras, Gideon Mensah
PROČITAJ I OVO
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
NBA PLAYOFF
Cleveland Cavaliersi preko Orlanda izborili polufinale s Bostonom
CLEVELAND - Košarkaši Cleveland Cavaliersa posljednji su sudionici drugog kruga ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, oni su u odlučujućoj sedmoj utakmici prvog kruga kao domaćini svladali Orlando Magic 106-94.
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
DOČEK
Navijači Dinama dočekali igrače, Ristovski vodio navijanje
ZAGREB - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE