GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo doveo Stefana Milića

Dinamo doveo Stefana Milića
TRANSFERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.02.2020 / 14:47
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dinamo već slaže momčad za sljedeću sezonu. Nakon što je potpisao ugovore s Franom Karačićem i Lirimom Kastratijem iz Lokomotive, dogovoren je još jedan transfer.

Crnogorac Stefan Milić (19) također se plavoj momčadi priključuje na ljeto. Dinamo će s jednim od najtalentiranijih crnogorskih nogometaša uopće potpisati ugovor na pet godina. Milić igra na stoperskoj poziciji, a zanimljivo je da je već u tako mladim godinama standardni igrač U-21 reprezentacije Crne Gore.

Taj transfer dugo je planiran, sportski direktor Zoran Mamić je mladog dečka gledao još prošlog ljeta, sve informacije o velikom talentu su veće tada stigle do maksimirskog kluba. Međutim, nije samo Dinamo imao ideju dovesti Milića, Salzburg je ponudio njegovom klubu Budućnosti iz Podgorice 800 tisuća eura za Stefana, no vodeći klub crnogorskog prvenstva je to odbio. Želja igrača, a i Budućnosti, kluba koji ima jako dobre odnose s Dinamom, bila je da mladić završi u Maksimiru.

Za razliku od Salzburga, Dinamo je za Milića, prema informacijama Sportskih novosti, platio 550 tisuća eura plus postotak od budućeg transfera, prema istim izvorima on iznosi 20 posto.

Posljednji igrač koji je iz podgoričkog kluba stigao u Dinamo bi je Fatos Beqiraj, za Modre je napadač potpisao u kolovozu 2010. godine. Eto, nakon 10 godina opet jedan nogometaš iz Budućnosti dolazi u plave dvore. Dovođenjem Milića hrvatski prvaci pokazuju da su glavni na ovim prostorima koji se vole nazivati 'regija'. Krajem siječnja je u Dinamo stigao Damjan Daničić (20), dečko rođen u Zagrebu, ali koji je nogometno stasao u Crvenoj zvezdi.

Jučer poslijepodne javio nam se iz Podgorice novi igrač Dinama.

- Cijela priča je počela još prošlog ljeta, kad su me ljudi iz Dinama gledali na utakmici protiv Petrovca. Vjerojatno su čuli za mene, pa su došli da me pogledaju. Već nakon te utakmice se pričalo i pisalo kako sam se dopao sportskom direktoru Zoranu Mamiću, te da će se ostvariti moj transfer u Dinamo. Eto, došao je i taj dan, transfer se završio i ja sam jako sretan - kazao nam je u uvodu Milić

Pitali smo mladića koji je proglašen za najboljeg mladog igrača Crne Gore prošle godine kako se odlučio za Dinamo, kad je imao ponudu Salzburga?

- Ma, kad se Dinamo zainteresirao za mene, meni i mojoj obitelji ništa drugo nije bilo važno. Odmah smo se odlučili za Dinamo. Znamo kakav je Dinamo klub, što su sve napravili, u zadnjih deset godina su toliko dominantni, najbolji su klub za razvoj mladih igrača. Pa, sve je super kad je Dinamo u pitanju, tako da je sam ja i obitelj bili za Dinamo odmah.

Otkrio nam je Stefan još jednu zanimljivu priču iz svoje dosadašnje karijere.

- Znate, igrao sam za U-21 reprezentaciju Crne Gore protiv Španjolske za koju je igrao Dani Olmo! Inače, već kao 18-godišnjak sam igrao za U-21 selekciju.

Kad smo mu rekli da bi ovakvim tempom ubrzo mogao zaigrati i za A selekciju, kazao je...

- Hoću, hoću ako Bog da... Brzo. Na ljeto dolazim u Dinamo, priključujem se prvoj momčadi i onda krećem. Sad do dolaska u maksimirski klub želim s Budućnosti osvojiti naslov prvaka, imamo osam bodova prednosti ispred Sutjeske. A nakon toga se spremam za ono pravo, za - Dinamo!

Kaže nam da je stalno pratio Dinamo, pogotovo u Ligi prvaka.

- Zaista sam Dinamo gledao puno puta. Jako mi je bilo žao što su primili onaj pogodak u zadnjoj sekundi protiv Šahtara. Sad je Dinamo mogao igrati osminu finala Lige prvaka. Baš sam sinoć pričao sa Zoranom Mamićem o tome kako je Dinamo ispao iz Kupa od Rijeke. Jako se veselim dolasku u Zagreb, u Dinamo. Do kraja sezone ću se posebno spremati za taj ljetni dolazak.

Kad smo ga pitali tko mu je najbolji igrač Dinama, ispalio je k'o iz topa.

- Bruno Petković! Jako mi se sviđa njegov stil igre, sjajan je igrač. Jesam li dobro rekao, što vi mislite, slažete li se sa mnom?

Kad smo ga pitali za ambicije pri dolasku u Dinamo, rekao je:

- Pa prvo ću se upoznati sa suigračima, vidjeti kako sve to funkcionira, onda idem na pripreme i u dokazivanje. Želim zaslužiti trenerovu pažnju, želim opravdati očekivanja koja od mene ima Dinamo. Doveli su me, želim da se odužim na najbolji mogući način i da napravim veliku karijeru u tako velikom klubu.

Za kraj smo mladog momka priupitali tko mu je nogometni uzor na stoperskoj poziciji?

- Naš crnogorski reprezentativac Stefan Savić i Sergio Ramos. Želio bih se na njih ugledati. U Dinamu ću za to imati priliku - zaključio je Stefan Milić.

Tagovi: Stefan Milić, Budućnost, Dinamo, Liran Kastrati, Stefan Savić, Fatos Beqiraj, Damjan Daničić, Dani Olmo
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE