GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo ispao od Villarreala

Dinamo ispao od Villarreala
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 15.04.2021 / 22:58
Autor: SEEbiz / H
VILLARREAL - Nogometaši zagrebačkog Dinama nisu uspjeli prirediti novo iznenađenje. Nakon domaćeg poraza 0-1, "Modri" su u uzvratnom susretu četvrtfinala Europske lige poraženi na gostovanju kod Villarreala sa 1-2 ostavši bez plasmana u polufinale.

Golove za "Žutu podmornicu" zabili su Paco Alcacer (36) i Gerard Moreno (43), dok je gol za Dinamo postigao Mislav Oršić (75).

Nažalost, "Modri" se nisu uspjeli probiti među četiri najbolje momčadi Europske lige. Međutim, već je plasman u četvrtfinale Europske lige najveći uspjeh u posljednjih više od pola stoljeća.

Posljednji Dinamo je igrao europsko četvrtfinale 1970. godine, kada je u Kupu kupova ispao od Schalkea. No, "Modri" su tada odigrali samo šest europskih utakmica, a ove sezone čak 15 susreta.

Europski put su počeli pobjedom protiv Cluja u 2. pretkolu Lige prvaka, no potom su u 3. pretkolu ispali od Ferencvaroša i preselili u Europsku ligu gdje ih je u zadnjem kolu kvalifikacija čekala Flora. Nakon trijumfa protiv Estonaca, "Modri" su osvojili prvo mjesto u skupini ispred Wolfsbergera, Feyenoorda i moskovskog CSKA. U 16-ini finala hrvatski prvak je izbacio Krasnodar, a u osmini finala Tottenham. Fantastičnu seriju okončao je Villarreal koji je na impresivan način stigao do polufinala upisavši 11 pobjeda i remi.

"Žutoj podmornici" je ovo treći plasman u polufinale, među četiri najbolje ekipe se probila 2011. i 2016. i oba puta je ispala, od Porta i Liverpoola.

Ovoga puta finale će loviti protiv Arsenala koji je u uzvratnom susretu u Pragu pobijedio Slaviju sa 4-0 nakon što je prvi susret završio 1-1.

Golove za "Topnike" zabili su Pepe (18), Lacazette (21-11m, 77) i Saka (24).

Tagovi: Dinamo, Villarreal, Paco Alcacer, Mislav Oršić, Gerard Moreno
PROČITAJ I OVO
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
HNL
Dinamo došao na samo dva boda od Rijeke
ZAGREB - Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola SuperSport HNL-a pobijedio Varaždin 2:1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE