GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo jedini iz regije među najboljih 50 europskih klubova

Dinamo jedini iz regije među najboljih 50 europskih klubova
RANGIRANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.08.2020 / 14:11
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - UEFA je objavila novu ljestvicu najboljih europskih klubova na temelju njihovih koeficijenata obračunatih na osnovu rezultata u europskim natjecanjima u posljednjih pet godina.

Dinamo se na najnovijem popisu nalazi među najboljih 50, točnije na diobi 48. mjesta s Atalantom.

U tih pet godina Dinamo je triput igrao grupnu fazu Lige prvaka i jedanput dogurao do osmine finala Europa lige, što mu je donijelo koeficijent 33.500. Zahvaljujući njemu, ove će sezone biti nositelj u svim pretkolima Lige prvaka, počevši s utakmicom protiv Cluja u 2. pretkolu ove srijede, a završno s play-offom.

Dinamo je na 48. mjestu najbolje plasiran od klubova iz regije, odnosno bolji je od Crvene zvezde na 65. i Partizana na 67. mjestu, ali i od brojnih europskih velikana poput Fenerbahčea (52.), Marseillea (53.), Galatasaraya (64.) i Milana (81.).

Od ostalih hrvatskih klubova na Uefinoj ljestvici završili su Rijeka i Hajduk. Rijeka je na 121., a Splićani drže 149. poziciju.

Tagovi: Dinamo, UEFA, Partizan, Crvena zvezda
PROČITAJ I OVO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
Hajduk želi trenera iz Serie A
ŽELJE
Hajduk želi trenera iz Serie A
SPLIT - Priča o novom Hajdukovom treneru bit će aktualna sve dok s Poljuda ne puste 'bijeli dim'. Do tada će se nagađati tko će biti nasljednik Jure Ivankovića.
Hanžel se ispisao iz Dinama
IZVRŠNI ODBOR
Hanžel se ispisao iz Dinama
ZAGREB - Na četvrtoj sjednici Izvršnog odbora, održanoj 24. travnja 2024. godine, v. d. sportskog direktora Marko Marić predstavio je članovima IO sportski segmet kluba i širu strategiju tog sektora u idućem razdoblju.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE