GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo nije uspio pobijediti Genk

Dinamo nije uspio pobijediti Genk
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.11.2021 / 22:06
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U susretu 5. kola H skupine Europske lige Dinamo je na stadionu Maksimir odigrao 1-1 protiv Genka osiguravši "europsko proljeće".

Međutim, tek će nakon posljednjeg kola biti poznato hoće li "Modri" nastaviti svoj europski put u Europskoj ligi ili sele u Konferencijsku ligu.

Nakon današnjeg remija, "Modri" bi za potvrdu drugog mjesta, što osigurava play-off Europske lige u zadnjem kolu 9. prosinca morali uzeti barem bod West Hamu u Londonu ili se nadati da Genk kod kuće neće pobijediti Rapid.

No, bez obzira na ishod zadnjeg kola hrvatski prvak je osigurao najmanje treće mjesto i proljeće u Konferencijskoj ligi.

Dinamo je poveo u 35. minuti golom Luke Menala, a izjednačio je u posljednjim trenucima prvog dijela Ike Ugbo.

U drugom susretu iz ove skupine West Ham je u Beču pobijedio Rapid sa 2-0 osiguravši prvo mjesto u skupini.

Gosti su poveli u 40. minuti golom Jarmolenka, a u sudačkoj nadoknadi Noble je golom iz kaznenog udarca zabio za 2-0.

Na ljestvici vodi West Ham sa 13 bodova, Dinamo ima sedam bodova, Genk pet, a Rapid tri boda.

U posljednjem kolu, 9. prosinca sastaju se West Ham - Dinamo, te Genk - Rapid.

Podsjetimo, pobjednici skupina idu izravno u osminu finala, dok će drugoplasirani razigravati za osminu finala i to protiv osam trećeplasiranih iz Lige prvaka.

Treći iz svake skupine Europske lige nastavlja sezonu u Konferencijskoj ligi, gdje će igrati playoff za osminu finala protiv drugih iz skupina KL-a.

Damir Krznar je u sastav gurnuo Moharramija umjesto Ristovskog, dok je poziciju lijevog beka zuuzeo Franjić. Iznenađujuće od prve minute je u veznom redu zaigrao Menalo, a u sastav se vratio kapetan Ademi koji se posve oporavio. Petković je zaigrao u napadu umjesto Andrića.

S druge strane John van den Brom na klupi je ostavio prvog napadača Onachua, a priliku je dobio Ike Ugbo.

Početak susreta počeo je bez većih uzbuđenja i oprezno s obje strane. Prvi udarac u okvir vidjeli smo u 17. minuti, Menalo je dobio dobru dugu loptu, ušao u kazneni prostor i pucao, ali nedovoljno opasno. U 31. minuti priliku je imao Oršić, ali je iskosa s lijeve strane pucao preko gola.

Dinamo je poveo u 35. minuti. Theophile-Catherine je uputio sjajnu dugačku loptu do Menala koji je pobjegao belgijskim stoperima, sjurio se prema golu i lijepo svladao Vandevoordta. McKenzie je Menalu bio na leđima, ali je "modri" veznjak izdržao prijetnju i zabio.

Nažalost, gosti su se u posljednjim trenucima prvog dijela izjednačili. Hrošovsky je ubacio iz kornera, lopta se odbila do Ikea Ugbe koji je iz okreta zakucao lopttu pod gredu za 1-1. Bio je to jedini udarac belgijskog sastava u okvir Dinamovog gola u prvom poluvremenu.

U nastavku susreta prvi je zaprijetio Dinamo, no Ivanušecov udarac u 50. minuti gostujući vratar je lakoćom zaustavio. Gosti su zaprijetili u 58. minuti kontrom, ali je Šutalo blokirao Itov udarac.

Nastavak poluvremena nije donio previše nogometa. Kao da su oba sastava bila zadovolja podjelom bodova. U samoj završnici čak su i gosti bili bliži pobjedi.

U 83. minuti Genk je imao odličnu priliku, no Bongonda se nije najbolje snašao. U 86. je zaprijetio i Paintsil, ali je Livaković obranio. Odbijena lopta došla je do Bongonde koji je pucao, ali je "modra" jedinica još jednom spasila domaći gol.

DINAMO - GENK 1-1

ZAGREB. Stadion Maksimir - 6.800 gledatelja; Sudac: Glenn Nyberg (Švedska);

Strijelci: 1-0 Menalo (35), 1-1 Ugbo (45+1)

Žuti kartoni: Paintsil, Preciado

Crveni kartoni: -

DINAMO: Livaković - Moharrami (od 88. Bulat), Šutalo, Theophile, Franjić - Mišić, Ademi (od 75. Gojak) - Menalo (od 70. Špikić), Oršić (od 75. Andrić), Ivanušec - Petković (od 86. Čop)

GENK: Vandevoordt - Preciado, Sadick, McKenzie, Arteaga - Hrošovsky, Eiting (od 66. Thorstvedt), Heynen - Bongonda, Ugbo, Ito (od 66. Paintsil)

Tagovi: Dinamo, Genk, Luka Menalo
PROČITAJ I OVO
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE