GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo pobijedio Krasnodar, Bruno Petković odigrao fantastično

Dinamo pobijedio Krasnodar, Bruno Petković odigrao fantastično
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2021 / 21:13
Autor: SEEbiz / H
KRASNODAR - U prvom susretu 16-ine finala Europske lige Dinamo je na gostovanju pobijedio ruski Krasnodar sa 3-2 ostvarivši sjajan rezultat uoči uzvrata u Zagrebu 25. veljače.

Bila je to "luda" utakmica u kojoj je hrvatski prvak vodio 1-0, 2-1 i 3-2, domaćin se dva puta vraćao, ali ne treći put.

"Modre" je do pobjede vukao sjajni Bruno Petković koji je zabio dva gola (15, 54) i sudjelovao u akciji kod trećeg gola kojeg je zabio Iyayi Believe Atiemwen (75), dok su strijelci za Krasnodar bili Šveđani Marcus Berg (28) i Viktor Claesson (69).

Uzvratna utakmica je 25. veljače na stadionu Maksimir.

Dinamo je 16-inu finala izborio kao pobjednik skupine K sa četiri pobjede, dva remija i 9-1 razlikom pobjednika. "Modri" su igrali protiv Feyenoorda (2-0, 0-0), Wolfsbergera (1-0, 3-0) i CSKA (0-0, 3-1).

S druge strane ruski sastav je europsku priču započeo u Ligi prvakla gdje je u skupini E zauzeo treće mjesto iza Chelsea i Seville, a ispred Rennesa. Oba puta je izgubio od Seville (2-3, 1-2), protiv Chelsea je upisao poraz (0-4) i remi (1-1), dok je treće mjesto izborio u direktnim sudarima protiv Rennesa (1-0, 1-1).

"Modrima" je ovo bilo drugo gostovanje u Rusiji ove sezone nakon što su u skupini u Moskvi igrali 0-0 protiv CSKA.

Zanimljivo, u dosadašnjih sedam pokušaja niti jedan hrvatski klub u nokaut-fazi europskih kupova nije uspio izbaciti ruskog predstavnika.

Dinamo je hrabro ušao u susret i već u drugoj minuti Luka Ivanušec je s ruba kaznenog prostora mogao ozbiljno ugroziti ruska vratar, no loše je pucao. No, u 15. minuti goste vode.

Petković je na centru klizećim startom uzeo loptu otvorivši "Modrima" kontru. Majer je proigrao za Ivanušeca koji je ušao u kazni prostor i pucao. Gorodov je obranio odbivši loptu koja je nakon "flipera" stigla do Petkovića, a ovaj ispred vratara zabio glavom za 1-0.

Bio je to početak iz snova za hrvatskog prvaka koji je dominirao, držao posjed lopte i imao vodstvo. U 25. minuti Dinamo je mogao povećati prednost, no domaći vratar je odlično obranio Ademijev udarac.

Nažalost, svega tri minute kasnije Krasnodar je izjednačio nakon "poklon gola". Na jednu ubačenu loptu loše je reagirao Gvardiol i glavom "asistirao" Bergu koji je zakucao pod prečku pored nemoćnog Livakovića.

U posljednjim trenucima prvog dijela Ademi je još jednom opasno zaprijetio, no Gorodov je ponovo izašao kao pobjednik.

Međutim, u 54. minuti domaći vratar je "poklonio" Dinamu pogodak. Oršić je ubacio iz kornera, Gorodov otišao u prazno, a Petković zabio svoj drugui gol na utakmici za novo vodstvo.

Domaćin je praktički u idućem napadu mogo izjednačiti, ali je udarac Smolnikova sjajno 'skinuo' Livaković, a potom je Wanderson s dva metra glavom promašio prazan gol. U 58. minuti Berg je zabio za 2-2, no poljski sudac je nakon pregleda video snimke poništio gol jer je švedski napadač bio je u zaleđu.

U 69. minuti vidjeli smo novo izjednačenje. Glavninu posla je obavio je Berg koji je ušao u kazneni prostor s desne strane i povratnom loptom pronašao sunarodnjaka Claessona koji je mirno zabio za 2-2.

Novo izjednačenje nije pokolebalo "Modre" i u 75. minuti stigli su do treće prednosti. Bio j to novi "show" Brune Petkovića koji je "slomio" dvojicu suparničkih igrača, poslao loptu Ivanušeca, a ovaj je samo proslijedio do Atiemwena koji je opalio i zabio za 3-2.

KRASNODAR - DINAMO 2-3

KRASNODAR. Stadion Krasnodar. Sudac: Bartosz Frankowski (Poljska);

Strijelci: 0-1 Petković (15), 1-1 Berg (28), 1-2 Petković (54), 2-2 Claesson (69), 2-3 Atiemwen (75)

Žuti kartoni: Franjić

Crveni kartoni: -

KRASNODAR: Gorodov - Smolnikov, Kaio, Martinović, Černov (od 80. Ionov) - Olsson (od 62. Gazinski), Cabella, Vilhena - Sulejmanov (od 46. Wanderson), Berg, Claesson

DINAMO: Livaković - Ristovski, Theophile-Catherine, Lauritsen, Gvardiol - Majer (od 64. Atiemwen), Jakić, Ademi - Ivanušec (od 78. Franjić), Oršić (0d 90+4. Mišić) - Petković

Foto: CROPIX

Tagovi: Dinamo, Krasnodar, Iyayi Atiemwen, Marcus Berg, Bruno Petković, Dominik Livaković, Arijan Ademi
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE