GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo pobjedom došao na vrh ljestvice

Dinamo pobjedom došao na vrh ljestvice
HNL
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.12.2021 / 17:03
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Zagrebački Dinamo je privremeno zasjeo na vrh ljestvice HT Prve lige pobijedivši u dvoboju 20. kola na stadionu u Kranjčevićevoj ulici domaći Hrvatski dragovoljac sa 2-0 (1-0).

Pobjedu momčadi Željka Kopića donijeli su svojim golovima Dino Perić u 17. minuti te Komnen Andrić u 68. minuti, a kod oba pogotka se u ulozi asistenta našao Mislav Oršić.

Dinamo je 12. pobjedom u ovoj prvoligaškoj sezoni došao do 40 bodova, čime se bodovno izjednačio s Rijekom, ali aktualni prvaci imaju bolju gol-razliku od Riječana. Treći je Osijek sa 39 bodova, a čevrti Hajduk sa 34, a upravo će Splićani ugostiti Osječane na Poljudu od 17.30 sati u posljednjoj utakmici 20. kola i posljednjoj u Prvoj HNL u ovoj kalendarskoj godini.

Dinamo je od prve minute jasno dao do znanja po što je došao u Kranjčeviću protiv zadnjeg na ljestvici, a od uvjerljivije pobjede dijelili su ga centimetri koji su presuđivali kod dva postignuta, ali kasnijim pregledom snimke nepriznata gola.

Prva je takva situacija bila u 9. minuti, kad je na ubačaj Mislava Oršića Komnen Andrić glavom poslao loptu u mrežu, ali je asistent Oršić u začetku akcije ostao u nedopuštenom položaju.

U 15. minuti je ponovno Andrić u prilici, ali je nakon Špikićevog dodavanja zatresao gredu. Dvije minute poslije Dinamo je poveo.

Udarac iz kuta izveo je Oršić. Njegov oštar ubačaj na dva metra lagano je glavom skrenuo Dino Perić, što je bilo dovoljno da domaći kapetan i vratar Šubarić ostane bez prave prilike za intervenciju.

U 20. minuti je Oršić bio blizu pogotka, ali je lopta pogodila vratnicu i odbila se u ruke Šubariću.

I u 39. minuti je VAR bio protiv Dinama. Danijel Štefulj je trebao biti strijelac, ali je nakon višeminutnog pregledavanja te situacije zaključak VAR-a bio da je Dinamov lijevi bočni bio u zaleđu.

Na jedinu pravu intervenciju Dominika Livakovića čekali smo do 53. minute. Benedikt Mioč je oprobao svoj precizan i snažam udarac, a Livaković je krajnjim naporom izvukao loptu iz gornjeg desnog kuta.

Pitanje pobjednika odlučeno je u 68. minuti. Mislav Oršić je povukao kontru, prošao s loptom 30-ak metara, a onda idealno poslužio Komnena Andrića. Dinamov centarfor je elegantno zaobišao istrčalog Šubarića i poslao loptu u nebranjenu mrežu za konačnih 2-0.

Ne uspije li Osijek pobijediti Hajduka u posljednjoj utakmici ovoga kola, Dinamo će 2021. završiti kao vodeća momčad HT Prve lige i zaslužiti neslužbeni naslov jesenskog prvaka, uz jednu utakmicu manje, odgođeni derbi protiv Hajduka, koji će biti odigran u proljetnom dijelu prvenstva.

Utakmicu na stadionu Zagreb u Kranjčevićevoj ulici sudio je Dario Kulušić iz Šibenika.


Fotografija: Marko Lukunić, Pixsell

Tagovi: Dinamo, Mislav Oršić, Komnen Andrić, Dino Perić, Željko Kopić, Hrvatski dragovoljac
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE