GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo pobjedom u Londonu osvojio drugo mjesto

Dinamo pobjedom u Londonu osvojio drugo mjesto
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.12.2021 / 23:28
Autor: SEEbiz / H
LONDON - U susretu posljednjeg, 6. kola H skupine Europske lige Dinamo je na gostovanju u Londonu pobijedio West Ham sa 1-0 osiguravši drugo mjesto u skupini koje vodi u play-off Europske lige.

Pogodak odluke zabio je Mislav Oršić u četvrtoj minuti.

Nogometaši Dinama i prije londonskog ogleda protiv West Hama, osigurali su "europsko proljeće". Bilo je samo upitno hoće li nastaviti svoj put u Europskoj ligi ili će preseliti u Konferencijsku ligu.

West Ham je već ranije osigurao prvo mjesto, a "Modrima" je za potvrdu druge pozicije trebao barem bod u Londonu ili neuspjeh Genka kod kuće od Rapida.

Na koncu su i Dinamo i Rapid slavili sa po 1-0. Dinamu je pobjedu donio Oršić fantastičnim golom u četvrtoj minuti, a Rapidu Ljubičić golom u 29. minuti.

West Ham kao pobjednik skupine ide direktno u osminu finala EL, Dinamo će igrati u play-offu Europske lige s jednim od trećeplasiranih klubova iz Lige prvaka, dok Rapid seli u play-off Konferencijske lige.

Ždrijeb je 13. prosinca u Nyonu s početkom u 13 sati, a "Modrima" prijete RB Leipzig, Porto, Borussia Dortmund, Šerif, Barcelona, Atalanta, Sevilla i Zenit Saint Petersburg.

Utakmice play-offa su 17. veljače, a uzvrati su sedam dana kasnije.

West Ham je osigurao prvo mjesto i proljeće u Europskoj ligi pa je Davis Moyes odlučio odmoriti udarne snage. Zanimljivo, promijenio je praktički sve igrače koji su u subotu pobijedili Chelsea. Domaćin je krenuo u susret s pet "klinaca", a priliku u napadu je dobio 17-godišnji Sonny Perkins. Od prve minute zaigrao je i Nikola Vlašić.

S druge strane Željko Kopić je krenuo s tri igrača u zadnjoj liniji (Perić, Theophile-Catherine, Šutalo), na klupi je ostavio Josipa Mišića, a umjesto njega prilku je dobio Amer Gojak. Kako Bruno Petković nije niti doputovao u London, mjesto u napadu zauzeo je Andrić, a uz njega napadački trio činili su Oršić i Ivanušec. Kopić nije mogao računati niti na Marina Leovca, Bartola Franjića i Duju Čopa.

Počelo je sjano. Hrvatski prvak je poveo već u 4. minuti fantastičnim golom Mislava Oršića. Oršić je primio loptu na lijevoj strani i fantastično pogodio suprotne rašlje.

Nakon što je zabio, Dinamo je prepustio loptu londonskom sastavu i svoju priliku vrebao iz kontri. Hrvatski prvak se odlično branio, djelovao je kompaktno i disciplinirano.

Novu priliku Dinamo je dočekao u 33. minuti. Štefulj je ubacio loptu u peterac do Ademija koji je pucao glavom, ali preko gola. U 37. minuti zaprijetio je i Ivanušec opalivši s ruba kaznenog prostora, no Areola je odbio loptu u korner. Ivanušec je odlično pucao i nakon ubačaja iz kornera, ali je lopta prošla tik pored gola.

U samoj završnici zaprijetili su i domaćini, Jarmolenko se probio u kazneni prostor, no previše je htio.

U nastavku susreta West Ham je krenuo daleko angažiranije i odlučnije, no prvu priliku je imao Dinamo u 57. minuti nakon kornera. Nažalost, Theophile-Catherine nije dobro zahvatio loptu i pucao je pored gola. Samo minutu kasnije Orišić je pucao s ruba kaznenog prostora, no Areola je bio na mjestu.

U 64. minuti vidjeli smo i priliku domaćina, pucao je Vlašić, no nije bio precizan. U posljednjih 15 minuta Kopić je izmjenama "zatvorio" dvoboj i sve karte bacio na obranu. Usprkos pritisku, "Čekićari" nisu uspjeli probiti obranu hrvatskog prvaka.

WEST HAM - DINAMO 0-1

LONDON. London stadion. Sudac: Maurizio Mariani (Italija):

Strijelci: 0-1 Oršić (4)

Žuti kartoni: Ristovski, Mišić, Ivanušec

Crveni kartoni:

WEST HAM: Areola - Ashby, Baptiste, Alese, Longelo - Noble, Kral, Fornals (od 46. Benrahma) - Jarmolenko (od 87. Potts), Perkins (od 87. Forson), Vlašić

DINAMO: Livaković - Šutalo, Theophile-Catherine, Perić - Štefulj (od 80. Dilaver), Gojak, Ademi (od 71. Bulat), Ristovski - Oršić (od 64. Mišić), Andrić (od 64. Jurić), Ivanušec

Foto: Igor Kralj, Pixsell

Tagovi: Dinamo, Mislav Oršić, West Ham
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE