GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo poražen u Sevilli, Rakitić zabio

Dinamo poražen u Sevilli, Rakitić zabio
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.02.2022 / 23:20
Autor: SEEbiz / H
SEVILLA - U prvom susretu play-offa Europske lige nogometaši zagrebačkog Dinama su na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan izgubili od Seville sa 1-3. Uzvrat je 24. veljače na stadionu Maksimir.

Podsjetimo, osam pobjednika skupina Europske lige izborilo je direktan plasman u osminu finala, dok je osam drugoplasiranih ekipa među kojima je bio i Dinamo ušlo u play-off rundu protiv osam trećeplasiranih ekipa iz Lige prvaka. Dinamo je bio drugi u skupini H iza West Hama, dok je Sevilla bila treća u skupini G Lige prvaka iza Lillea i RB Salzburga. Bolji iz ovog para izborit će plasman u osminu finala EL.

Sevilla je povela u 13. minuti golom Ivana Rakitića iz jedanaesterca. Izjednačio je Mislav Oršić u 41. minuti, a nažalost domaćin je do kraja poluvremena okrenuo rezultat s dva gola. Lucas Ocampos je u 44. zabio za 2-1, a dvije minute kasnije Anthony Martial je pogodio za 3-1.

Dinamo je gostovanje u Sevilli dočekao s nizom od sedam uzastopnih pobjeda, dok je Sevilla prije Dinama u zadnjih pet dvoboja slavila samo jednom. Međutim, Andalužani su ove sezone u 15 susreta kod kuće izgubili samo jednom, od Lillea u Ligi prvaka.

Željko Kopić nije mogao računati na Josipa Mišića zbog žutih kartona, dok su ozljede iz kadra udaljile Dinu Perića i Emira Dilavera. Nažalost, u zadnji tren je otpao i Luka Ivanušec zbog problema s aduktorom. Momčad Seville od prve minute s kapetanskom vrpcom predvodio je Ivan Rakitić.

Dinamo je hrabro krenuo u susret. U petoj minuti "modri" su povukli brzu kontru, no Petković nije najbolje reagirao. Četiri minute kasnije Oršić je sjajno opalio s više od 20 metara, no Bono je obranio vršcima prstiju i odbio loptu u korner.

Nažalost, tri minute kasnije domaćin je poveo iz kaznenog udarca kojeg je mirno realizirao Ivan Rakitić. Bivši hrvatski reprezentativac je započeo akciju domaćina odlično uposlivši Anthonyja Martiala. Francuski napadač je pucao, Dominik Livaković je obranio, ali je na odbijenu loptu natrčao Papu Gomez kojeg je Livaković srušio.

Sevila je nakon postignutog gola zagospodarila terenom, ali bez konkretnih prilika, dok se Dinamo branio i vrebao priliku iz kontri. Jednu takvu hrvatski prvak je dočekao u 28. minuti, no Arijan Ademi je pucao preko gola. Međutim, u 42. minuti Dinamova akcija je pretvorena u izjednačenje. Petković je gurnuo loptu na desno krilo, Ristovski je ubacio, Diego Carlos je ostao kratak u skoku, a Oršić primio loptu prsima, te sjajno pogodio za 1-1.

Nažalost, Sevilla je munjevito odgovorila s dva brza gola. Nakon kornera u 44. minuti lopta se odbila do Rakitića koji je uputio centaršut u kazneni prostor, lopta se odbila do Ocamposa koji je iz voleja prevario Livakovića za 2-1. Lopta je na putu do gola pogodila Petkovića i prevarila vratara.

Samo dvije minute kasnije već je bilo 3-1 nakon brze kontre domaćina. Gomez je uposlio Martiala, a francuski napadač je pucao i pogodio.

Dinamo je u 54. minuti mogao smanjiti, ali iz dva pokušaja "modri" nisu uspjeli zabiti. Prvo je Lauritsen pucao glavom, a Bono sjajno reagirao, a potom je Jurić s dva metra pogodio ležećeg golmana Seville.

Od 57. minute za Dinamo je prve minute dobio i reprezentativac Azerbajdžana Mahir Emreli koji je u Maksimir stigao ove zime iz poljske Legije. Samo dvije minute kasnije Emreli je bio u odličnoj poziciji, mogao je pucati ili dodati, no previše je čekao i izgubio loptu.

Sevilla je u 69. minuti imala sjajnu priliku za četvrti pogodak, no ovoga puta je Livakovića zaustavio Ocamposov udarac. U završnici je pao ritam i do kraja više nije bilo previše uzbuđenja.

SEVILLA - DINAMO 3-1

SEVILLA. Stadion Ramon Sanchez Pizjuan; Sudac: Marco Guida (Italija)

Strijelci: 1-0 Rakitić (13-11m), 1-1 Oršić (42), 2-1 Ocampos (44), 3-1 Martial (45+1)

Žuti kartoni: Acuna / Livaković, Petković, Ristovski

Crveni kartoni: -

SEVILLA: Bono - Kounde, Diego Carlos, Rekik (od 50. Gudelj), Acuna - Gomez, Fernando (od 61. Torres), Rakitić - Ocampos (od 85. Navas), Martial (od 61. En-Nesyri), Munir (od 61. Delaney)

DINAMO: Livaković - Theophile-Catherine (od 46. Lauritsen), Šutalo, Franjić - Ristovski (od 78. Moharami), Ademi, Gojak, Bočkaj (od 70. Štefulj) - Jurić (od 57. Emreli), Petković (od 76. Špikić), Oršić

Fotografija: Goran Stanzl, Pixsell

Tagovi: Dinamo, Sevilla, Ivan Rakitić, Lucas Ocampos, Anthony Martial, Mislav Oršić
PROČITAJ I OVO
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
TRANSFERI
Olmo je blizu povratka u Barcelonu, to je dobra vijest za Dinamo
ZAGREB - Dani Olmo je blizu povratka u Barcelonu, deset godina nakon što je njenu akademiju La Masiju napustio kako bi otišao u Dinamo.
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
IZBORNICI
Nagelsmann ostaje izbornik Njemačke do Svjetskog prvenstva 2026.
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Julian Nagelsmann obnovio je ugovor na dvije godine do Svjetskog prvenstva 2026. u "odluci srca", objavio je u petak nacionalni savez DFB.
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
IZBORNIK
Sergej Barbarez novi izbornik nogometne reprezentacije BiH
SARAJEVO - Sergej Barbarez novi je izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, a na tu ga je poziciju u petak imenovao Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH sa zadaćom da u naredne četiri godine konsolidira stanje i pokuša prekinuti niz stalnih poraza u kvalifikacijama za međunarodna natjecanja.
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
NBA
Kawhi Leonard i dalje upitan za start doigravanja
LOS ANGELES - Los Angeles Clippers službeno su objavili kako i dalje nije poznato hoće li najbolji igrač ovog NBA sastava Kawhi Leonard biti spreman za start doigravanja.
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MEDIJI
Mundo Deportivo: Zidane je novi trener Bayerna
MADRID - Nakon što je napravio fenomenalan posao s Realom u kratkom razdoblju kao trener, Zinedine Zidane okreće novi list i trebao bi postati novi trener Bayerna, tvrdi španjolski Mundo Deportivo.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE