GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo promašio jedanaestarac za 4-0, na kraju završilo 3-2

Dinamo promašio jedanaestarac za 4-0, na kraju završilo 3-2
MINIMALNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.07.2021 / 21:30
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U prvom susretu prvog pretkola nogometne Lige prvaka Dinamo je na stadionu Maksimir pobijedio islandskog prvaka Valur sa 3-2 primivši dva gola u posljednjim minutama susreta.

Dinamo je imao 3-0 i kazneni udarac u 82. minuti kojeg Ademi nije realizirao nakon čega je uslijedio šok. U samoj završnici susreta gosti su zabili dva gola i potpuno zakomplicirali situaciju uoči uzvrata koji je idućeg tjedna.

Golove za hrvatskog prvaka zabili su Arijan Ademi (8, 72) i Lovro Majer (42-11m), a za goste Kristinn Sigurdsson (88) i Andri Adolphsson (90). Dinamo je u 82. minuti imao i kazneni udarac kojeg kapetan Ademi nije uspio realizirati.

Uzvratni susret je 13. srpnja u Reykjaviku, a “Modri” će u slučaju prolaza u drugom pretkolu igrati protiv ciparske Omonije.

Dinamo nikada ovako rano nije počeo europsku sezonu, a protiv Islanđana bio je oslabljen neigranjem najboljih igrača koji su dobili slobodno zbog nastupa na Europskom prvenstvu.

Nakon visemjesečne pauze na Maksimir su se vratili i navijači. Na stadion su mogli samo oni s covid potvrdom, a bilo je tek nešto više od 1.000 gledatelja.

Damir Krznar je na teren poslao sastav: Zagorac na golu, stoperi su bili Lauritsen i Theophile-Catherine, desno Stojanović, a lijevo Štefulj. U vezi su igrali Ademi, Mišić, i Jakić, na krilima Majer i Menalo, a u napadu je od prve minute igrao Čop.

Međutim, i u “šarenom sastavu” Dinamo nije imao problema protiv islandskog prvaka. “Modri” su od prve minute dominirali i mogli su daleko uvjerljivije slaviti.

Dinamo je poveo već u osmoj minuti. Majer je ubacio iz kornera, a Ademi primrio loptu prsima i potom zabio za 1-0. U 15. minuti sjajnu priliku je imao Duje Čop, no pucao je ravno u islandskog vratara.

Četiri minute kasnije u izglednoj prilici je bio i Menalo, no njegov udarac je uspio blokirati gostujući branič.

U 42. minuti Dinamo je stigao i do drugog gola. Hedlund je srušio Čopa skrivivši kazneni udarac koji je Majer sigurno realizirao.

Na otvaranju drugog dijela ritam igre je malo pao, no u 72. minuti je “sijevnula” Dinamova kontra. Majer je sjajno proigrao Kastratija na desnoj strani, ova je sjurio prema kaznenom prostoru poslavši loptu na drugu stranu gdje je natrčao Ademi i pogodio za 3-0.

Najbolju priliku gosti su imali u 79. minuti, Adolphsson je opasno zaprijetio, no Zagorac je odlično reagirao.

Najbolji igrač utakmice Arijan Ademi u 82. minuti je mogao upisati i “hat-trick”, no nije uspio realizirati jedanaesterac. Slabo je pucao i Hannes Halldorsson je zaustavio njegov udarac.

Pet minuta kasnije jedanaesterac su dobili i gosti. Stojanović je oborio Tryggvasona, a kosovski sudac Nuza pokazao na bijelu točku. Zagorac je obranio udarac Sigurdssonu, no gostujući napadač je pospremio odbijanac u mrežu.

Samo dvije minute kasnije Valur je zabio i drugi gol smanjivši na 2-3. Gosti su iskoristili veliku pogrešku Lauritsena koji je želio ispucati loptu, no pogodio je sam sebe u glavu gurnuvši loptu prema Adolphssonu koji je prebacio istrčalog Zagorca za 3-2.

Tagovi: Dinamo, Valur, Liga prvaka, Arijan Ademi, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE