GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo uvjerljiv u Klagenfurtu

Dinamo uvjerljiv u Klagenfurtu
EUROPSKA LIGA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.11.2020 / 21:06
Autor: SEEbiz / H
KLAGENFURT - U susretu 4. kola H skupine Europske lige Dinamo je u Klagenfurtu pobijedio Wolfsberger sa 3-0 izdvojivši se na vrhu ljestvice.

Golove za važnu pobjedu "modrih" zabili su Lovor Majer (60), Bruno Petković (75) i Luka Ivanušec (90).

Dinamo je tako i nakon četiri kola ostao bez primljenog pogotka u Europskoj ligi, a s osam osvojenih bodova predvodi ovu skupinu.

U njihovom prvom susretu nije bilo čak 17 igrača zbog koronavirusa, devet kod Dinama, dok je u redovima austrijskog sastava bilo osam pozitivnih. Pitanje pobjednika u Zagrebu je razriješio pogodak Iyayia Atiemwena u 75 minuti, čime su "modri" nakon 255 minutra napokon zabili pogodak u Europskoj ligi.

Ovoga puta većina igrača je bila u stroju. Zoran Mamić se ovaj put odlučio za klasičnu formaciju 4-2-3-1 s Petkovićem u vrhu napada, a zanimljivo junaka prve utakmice ovih klubova, Nigerijca Atiemwena nije bilo niti na klupi. U Austriju nije doputovao niti Mario Gavranović zbog problema s mišićem. Kod domaćina u sastav se vratio najbolji igrač i kapetan Michael Liendl.

Prvu priliku na utakmicu imao je domaćin u 16. minuti kada je pucao Leitgeb, no Livaković je odlično reagirao. Bilo je to i sve od austrijskog sastava u prvom dijelu. Dinamo u prvih 40 minuta nije pokazao ništa, no u završnici prvog dijela "modri" su zapucali tri zicera. Prvo Petković, a potom dva puta Ademi, no nije bilo promjene rezultata.


U 41. minuti Oršić je ubacio s lijeve strane, austrijski stoper Scherzer je loše reagirao i lopta se odbila do Petkovića koji je s pet metara pucao petom, ali je vratar Manuel Kuttin odlično reagirao. Petković je bio potpuno sam ispred domaće "jedinice", no odlučio se na udarac petom.

U 44. minuti je sjajnu priliku imao kapetan Ademi, no Kuttin je ponovo bio spreman. U posljednjim trenucima prvog dijela, lopta je nakon gužve u petercu završila kod Ademija koji je bio potpuno sam ispred gola, ali je pucao preko gola.

Dinamo je napokon stigao do prednosti u 60. minuti golom Lovre Majera. Mladi veznjak je započeo akciju, lopta je potom došla na krilo do Oršića koji je uputio oštru loptu u peterac. Ispred Ademija je reagirao Novak, no lopta se odbila do Majera koji je zabio za vodstvo.

Korak bliže pobjedi Dinamo je stigao u 75. minuti nakon sjajnog Ademijevog prodora i Petkovićeva pogotka.Točku na "i" Dinamo je stavio u posljednjim trenucima susreta kada je Ivanušec lijepim golom s ruba kaznenog prostora postavio konačnih 3-0.

U drugom susretu ove skupine CSKA i Feyenoord su u Moskvi odigrali bez pogodaka, nakon što su gosti od 48. minute igrali s igračem manje nakon što je isključen Nicolai Jorgensen.

Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za CSKA, dok je Kristijan Bistrović ušao u igru u 71. minuti.

Dva kola prije kraja natjecanja po skupinama Dinamo je na vrhu ljestvice s osam bodova, drugi Feyenoord ima pet, treći Wolfsberger četiri, a posljednji CSKA tri.

Za tjedan dana Dinamo će gostovati kod Feyenoorda u Rotterdamu, dok će istovremeno CSKA u Moskvi ugostiti Wolfsberger.

Tagovi: Dinamo, Wolfsberger, Bruno Petković, Arijan Ademi, Luka Ivanušec, Lovro Majer
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE