GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo već sada lijepo zaradio

Dinamo već sada lijepo zaradio
ZARADA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.08.2021 / 08:49
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - Nogometaši Dinama na 'popravnom ispitu' u Varšavi pokazali su klasu i pobjedom 1:0 preskočili Legiju, te ušli u play-off Lige prvaka.

Naravno, osim što su se približili na korak do najelitnijeg klupskog natjecanja, Modri su već sada zaradili sasvim pristojan novac, a kojeg mogu i 'oplemeniti' ako uđu među 'nogometnu elitu'.

Dinamo je nakon zagrebačkih 1:1, u uzvratu kod Legije u Varšavi upisao pobjedu 1:0 te prošao treće pretkolo kvalifikacija Lige prvaka, piše tportal.

Sami ulazak u play-off približio je Modre do ulaska u skupine Lige prvaka, ali što je još važnije, osigurao mjesto u grupnoj fazi Europske lige, jer ukoliko ispadne u zadnjem krugu doigravanja za Ligu prvaka, zajamčeno mu je mjesto u drugom razredu europskih klupskih natjecanja.

Prolaskom prvog pretkola LP-a Dinamo je zaradio 280 tisuća eura, dok je uspjehom u drugom pretkolu dobio još 380 tisuća eura – ukupno 660 tisuća eura. Tu su i 3,63 milijuna eura koji su mu zajamčeni sve i da u play-offu Lige prvaka ispadne od moldavskog Sheriffa. Dinamo je tako zaradio najmanje 4,3 milijuna eura.

Na to dolazi još 5 milijuna eura koje kao utješnu nagradu dobivaju svi klubovi koji ispadnu u play-offu Lige prvaka. Ali UEFA ima i dodatne premije. Najslabije rangirana momčad Europske lige dobit će tako dodatne 132 tisuće eura, a najbolja 32 puta veći iznos (4.224 milijuna eura). Kad je Liga prvaka u pitanju, tu su neupitno najveće cifre.

Nagrada za plasman u skupinu svakom klubu iznosi 15,25 milijuna eura, a najslabije rangirana momčad će dobiti dodatnih 1.137 milijuna eura, dok će najbolja dobiti još 36.38 milijuna eura.

Pridodamo li ovome još bonus za europski koeficijent, Dinamo je već u kolovozu, čak pod uvjetom da ispadne u zadnjem pretkolu Lige prvaka, od Europe zaradio najmanje 12 milijuna eura.

Tagovi: Dinamo, Liga prvaka, Legia, europska liga, UEFA
PROČITAJ I OVO
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
KOŠARKA
Aco Petrović ponovo izbornik Brazila
RIO DE JANEIRO - Aleksandar Petrović, 65-godišnji nekadašnji izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije, ponovno je preuzeo Brazil, službeno je objavio tamošnji košarkaši savez na svojim internetskim stranicama.
Budimir će biti spreman za EURO
DOBRE VIJESTI
Budimir će biti spreman za EURO
PAMPLONA - Hrvatski nogometni reprezentativac Ante Budimir napustio je u srijedu bolnicu u Pamploni, gdje je proveo dvije noći nakon što mu je u ponedjeljak navečer slomljeno nekoliko rebara tijekom utakmice s Valencijom, izvijestio je u četvrtak njegov klub Osasuna, dodavši da bi trebao biti spreman za EURO u lipnju.
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
TRENERI
De Rossi ostaje trener Rome i sljedeće sezone
RIM - Roma je i službeno potvrdila da će dosadašnji trener Vučice Daniele De Rossi voditi ekipu Rome i u narednoj sezoni.
Ancelotti: Pep je džentlmen
POŠTOVANJE
Ancelotti: Pep je džentlmen
MANCHESTER - Svi su nas otpisali, rekao je trener Real Madrida Carlo Ancelotti, ali Real nikad ne umire, poručio je talijanski stručnjak nakon izbacivanja Manchester Cityja.
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
LIGA PRVAKA
Real nakon drame jedanaesteraca izbacio City
MADRID - Nogometaši Real Madrida u fantastičnom četvrtfinalu Lige prvaka izbacili su Manchester City s ukupnih 5:4, a raspletu su prethodili produžeci i penali.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE