GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo: Velikih promjena prije zime neće biti

Dinamo: Velikih promjena prije zime neće biti
POJAČANJA NA ZIMU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 09.10.2023 / 12:27
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Lagana pobjeda 3:0 protiv Istre u nedjelju u 11. kolu SuperSport HNL-a unijela je malo mira u Dinamo, koji je bio ozbiljno uzdrman nakon debakla u Prištini protiv Ballkanija. Nakon te utakmice Sergej Jakirović je rekao da će razmisliti hoće li ostati na klupi, a ponovno su krenule i priče da će poraze od Hajduka i Ballkanija glavom platiti i Dario Šimić.

No tenzije su se nakon turbulentnih nekoliko dana smirile i Dinamo u reprezentativnu pauzu ulazi u puno boljem raspoloženju nego što bi ono bilo da je Istra kojim slučajem u nedjelju na Maksimiru nešto izvukla. Dinamo je odigrao dobru utakmicu protiv Puljana, slavio je bez ikakvih problema i u ovakvoj ne baš najboljoj situaciji praktički ne zaostaje za vrhom jer ima tri boda i utakmicu manje od Rijeke.

Prije dva tjedna Dinamo je nakon devet mjeseci dobio i novi Izvršni odbor koji će se prvi put sastati u utorak. Većeslav Bergman, Ivica Cvitković, Vladimir Gašparović, Nikola Hanžel, Damir Najmenik, Ivan Nauković, Milivoj Novak, Dubravko Skender, Ante Todorić, Heinz Truskaller, Janko Gogolja i Dragutin Kamenski na čelu s predsjednikom Mirkom Barišićem raspravljat će o aktualnim temama, piše Index.

Jedna od točaka dnevnog reda trebala je biti i pozicija Darija Šimića kao člana Uprave za sportska pitanja, ali Šimić je, kako doznajemo, siguran. Barem za sad. On je u klub došao na proljeće kao ključni lik u podršci struje Mirka Barišića i Dinamov predsjednik će to povjerenje nagraditi - povjerenjem.

Izvršni odbor ima ovlasti smijeniti bilo kojeg člana Uprave, ali novi IO je sastavljao upravo Barišić i teško je očekivati da će on donijeti odluku s kojom se predsjednik kluba ne bi složio. Nikakvi potresi se u Dinamu ne očekuju ovog tjedna. Dovoljno ih je bilo prošlog tjedna i svima u klubu je trenutačno dosta drame.

Za Dinamo je ključno da se do zimske pauze dovuče u egal ili, po mogućnosti, završi ispred Rijeke i Hajduka. A onda Dario Šimić i njegovi ljudi moraju naći igrače koji će biti pojačanja za prvu momčad jer je jasno da trenutačni kadar nije dovoljno dobar za Dinamove standarde.

Sergej Jakirović već ima popis od tri-četiri igrača koje bi želio dovesti na zimu i klub će morati ozbiljnije investirati u momčad. Novca će biti, osobito nakon prodaje glavnih igrača, a sportski sektor do zime ima dovoljno vremena da nekoga kvalitetno skautira i da mu se opet ne dogodi Mihajličenko.

Što se njega tiče, Jakirović ga je jučer izostavio iz zapisnika i malo ga stavio na led, kao i Boška Šutala. To ne znači da su oni otpisani, nego je Jakirović to napravio da s njih malo skine pritisak i pusti ih da dođu sebi.

Mihajličenko se opet našao na popisu ukrajinskog izbornika za kvalifikacijske utakmice s Makedonijom i Maltom. Ukrajinac po Transfermarktu vrijedi četiri milijuna eura i može ga se riješiti za barem neki iznos, koji neće moći dobiti ako trener javno kaže da je igrača otpisao.

Tagovi: Dinamo, Dario Šimić, Sergej Jakirović, Većeslav Bergman
PROČITAJ I OVO
Preminuo César Luis Menotti
IN MEMORIAM
Preminuo César Luis Menotti
BUENOS AIRES - U 86. godini života, umro je slavni nogometni trener César Luis Menotti.
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
KORAK DO TITULE
Dinamo velikim preokretom do pobjede na Rujevici
RIJEKA - Dinamo je nevjerojatnim preokretom u derbiju 33. kola SuperSport HNL-a pobijedio Rijeku 2:1 i pobjegao joj na četiri boda tri kola prije kraja prvenstva.
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
TRANSFERI
Inter želi sjajnog napadača Osijeka
ZAGREB - Antun Matković, sjajni napadač Osijeka, postao je top tema u Italiji iako igra tek prvu seniorsku sezonu u SuperSport HNL-u.
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
REAKCIJE
Dinamo želi ispuniti želju Kochu, poduzima se sve da ga se dovede u Zagreb
ZAGREB - Nekadašnji Dinamov vratar Georg Koch otkrio je njemačkom Bildu da je teško bolestan.
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
NIZOZEMSKA
PSV Eindhoven po 25. puta nizozemski nogometni prvak
EINDHOVEN - PSV Eindhoven postao je nizozemski nogometni prvak po dvadeset i peti put i prvi put nakon šest godina.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE