GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo za Petrinju: Humanitarna aukcija Dinamovih dresova za pomoć unesrećenima

Dinamo za Petrinju: Humanitarna aukcija Dinamovih dresova za pomoć unesrećenima
AUKCIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.01.2021 / 11:02
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Futsal Dinamo i udruga Goričani Humanitarka pokrenuli su humanitarnu aukciju za pomoć unesrećenima od razornog potresa koji je krajem 2020. pogodio Petrinju, Sisak, Glinu i okolna područja.

Dvojica Dinamovih Petrinjaca, Kristijan Grbeša i Daniel Matković, podijelili su se u dva tima – Team Grbi i Team Činda. Dvojica kapetana izabrali su suigrače koji će se u narednih 10 dana na Dinamovoj Facebook stranici sportski nadmetati u aukciji specijalno dizajniranih dresova.

Naime, iznad logotipa globalno poznatog proizvođača sportske opreme, Dinamo je otisnuo brojku 53 koja simbolizira Petrinju, grad iz kojega dolaze dva Dinamova prvotimca i koji je teško stradao u razornom potresu.

“Do prvotne ideje o akciji došlo je drugi dan potresa, kad smo sreli Boyse na nekom od punktova. Nastupilo je neko zatišje, a jedan se pojavio u trenirci koju je kupio na Palčićima. Svima nam je to bilo smiješno jer je to bila prva stvar koju je izvukao iz ormara, ali simbolika je bila prejaka“, rekao je za klupsku stranicu tajnik kluba Sebastian Sobota i nastavio:

„I pola sata poslije su me nazvali, taman kad smo stajali kod Grbijeve kuće i gledali kran Brune Šaguda, bivšeg kapetana Alumnusa, kako čačka po onom što je nekad bilo krovište.

“Seb, 'aj nek klub napravi neku aukciju, bolje da na taj način pomognemo, još će svakom ostati i uspomena.”

I kroz par telefonskih poziva, dresovi su maltene već 2. 1. bili spremni.”.

Futsal Dinamo će svakoga dana, od 28. siječnja do 6. veljače (izuzev 5. veljače, kada Dinamo igra prvenstvenu utakmicu u Dubrovniku), točno u 20 sati na svojoj Facebook stranici objaviti fotografije po jednog igrača iz tima „Grbi“ te jednoga iz tima „Činda“.

Pratitelji će potom licitirati za specijalno dizajnirani dres čija početna cijena iznosi 400 kuna. Novac od prodaje dresova uplaćuje se na izdvojeni žiroračun (samo za tu namjenu) udruge Goričani Humanitarka - HR9524840081502022881 (za uplate iz inozemstva SWIFT: RZBHHR2X).

Sav prikupljeni iznos na aukciji donirat će se za kupnju građevinskog materijala i obnovu kuća u Petrinji u suradnji s Bad Blue Boysima, koji od prvog dana potresa na terenu pomažu unesrećenima.

Tagovi: Dinamo za Petrinju, Futsal Dinamo, Sebastian Sobota, Kristijan Grbeša, Daniel Matković
PROČITAJ I OVO
Goran Tomić ostaje u Emiratima
TRENERI
Goran Tomić ostaje u Emiratima
ZAGREB - Hrvatski trener Goran Tomić (47) potpisao je novi, dvogodišnji ugovor s Al Bataehom, objavio je arapski klub. Tomić je u siječnju ove godine preuzeo momčad.
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
TRAKAVICA
Barcelona će tužiti Španjolski nogometni savez, sud odlučuje o Yamalovom golu
BARCELONA - Barcelona ne dopušta da se stiša bura nakon El Clasica u kojem je Real slavio 3:2.
Carlos Tevez završio u bolnici
PROBLEMI
Carlos Tevez završio u bolnici
BUENOS AIRES - Bivši argentinski nogometaš i sadašnji trener argentinskog kluba Independiente Carlos Tevez primljen je u utorak u bolnicu zbog jakih bolova u prsima.
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MEDIJI
Marca: Modrić želi ostati u Realu
MADRID - Luka Modrić ugovor s madridskim Realom ima do srpnja i još se ne zna u kojem klubu će 38-godišnji veznjak igrati sljedeće sezone. Marca, madridski list blizak Realu, tvrdi da Modrić ne želi promijeniti klub.
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
NBA PLAYOFF
Dončić briljirao, Mavsi pobijedili Clipperse
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Clipperse 96-93 u drugoj utakmici doigravanja NBA lige u Los Angelesu, izjednačivši u seriji prvog kola na 1-1.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE