GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamo želi dovesti iskusnog stopera

Dinamo želi dovesti iskusnog stopera
ŽELJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.02.2024 / 11:10
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Dinamo je u završnicu prijelaznog roka krenuo agresivno, “stisnuo je gas” i u pregovorima je s trojicom nogometaša, dvojicom stopera i desnim braničem.

Najzvučnije je ime svakako srednji branič Granade, 22-godišnji Španjolac Raul Torrente, a Plavima je zanimljiv i ukrajinski stoper, Arsenij Batagov (21, Zorja Luganjsk), mladi reprezentativac svoje zemlje. K tome, u srijedu bi u Zagrebu na liječničkom pregledu trebao osvanuti i francuski desni branič, Ronael Pierre-Gabriel (25, Nantes).

Torrente je prošao juniorsku školu Granade, za mladu reprezentaciju Španjolske (do 21 godine) odigrao je jednu utakmicu, a u klupskoj je majici upisao ukupno 35 nastupa. Ove je sezone odigrao 13 ligaških utakmica, a posljednji je put na travnjaku proveo 90 minuta 19. prosinca u domaćem 0:3 porazu protiv Seville.

Visok je 193 cm, ljevak je, a ugovor mu istječe na ljeto i Dinamo je započeo pregovore oko Torrenteova dolaska u Maksimir. Vidjet ćemo koliku će odštetu tražiti Granada, bude li to u nekakvim prihvatljivim okvirima, Plavi će učiniti sve da dovedu mladog i potentnog stopera s iskustvom igranja u LaLigi.

Torrente je svakako prva opcija, a traju i razgovori oko možebitnog dolaska Batagova. No, Ukrajinci su zasad poprilično “tvrdi” i traže nešto manje od dva milijuna eura na ime odštete, vidjet ćemo kako će se to rasplesti. Batagov je visok 185 cm, i on je ljevak, a u Zorju je došao prije godinu i pol iz Dnjipra. Za mladu selekciju Ukrajine odigrao je 28 utakmica, a ove je sezone za Zorju nastupio na 19 utakmica u svim natjecanjima (12 prvenstvenih i šest europskih, te jednu u nacionalnom kupu), postigao je dva pogotka i imao je dvije asistencije. Posljednju je utakmicu odigrao 14. prosinca u Konferencijskoj ligi, u domaćoj 4:0 pobjedi protiv islandskog Breidablika. Važno je napomenuti da bi u Maksimir trebao doći jedan od spomenuta srednja dva braniča, ne postoji opcija da dođu obojica.

A najbliži dolasku u Dinamo je desni branič Pierre-Gabriel. Igrao je u Nantesu s Theophileom i bivši je mladi reprezentativac Francuske (do 21. godine).

Iako mu ugovor istječe za dvije i pol godine, Nantes ga je spreman pustiti bez odštete, budući da ga trener Jocelyn Gourvennec, koji je krajem studenoga preuzeo momčad, ne vidi u svojim planovima. Plava ga je struka pratila, a i Theophile, koji inače nije sklon komplimentiranju drugih igrača, o Pierreu-Gabrielu govorio je lijepim riječima...

Tagovi: Dinamo, Torrente, Granada, Nantes, Batagov, Gabriel
PROČITAJ I OVO
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
LEGENDA NOGOMETA
Otkriveni novi detalji o smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Nogometna legenda Diego Armando Maradona preminuo je 25. studenoga 2020. godine, a gotovo četiri godine kasnije stižu nove informacije o njegovoj smrti.
Parma se vratila u Serie A
POVRATAK
Parma se vratila u Serie A
PARMA - Parma je danas u gostovanju kod Barija u utakmici 36. kola talijanske Serie B remijem 1:1 osigurala povratak u Serie A, najviši razred talijanskog nogometa.
Bjelica napušta Union Berlin
ODLAZAK
Bjelica napušta Union Berlin
BERLIN - Nenad Bjelica (52) će na kraju sezone napustiti Union Berlin, tvrdi Kicker pozivajući se na izvore unutar njemačkog prvoligaša.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE