GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamovi juniori boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili osminu finala Lige prvaka

Dinamovi juniori boljim izvođenjem jedanaesteraca izborili osminu finala Lige prvaka
USPJESI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.02.2020 / 18:54
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Mlada momčad zagrebačkog Dinama izborila je plasman u osminu finala juniorske Lige prvaka nakon što je u play-offu u Kijevu pobijedila ukrajinskog imenjaka sa 4-3 boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što je utakmica završila bez golova.

Bila je to čvrsta i tvrda utakmica bez pravih prilika, a pitanje pobjednika na koncu je razriješeno udarcima s bijele točke.

Prilikom izvođenja jedanaesteraca briljirao je vratar 'modrih' Renato Josipović s dvije fantastične obrane. U prvoj seriji je zaustavio udarac Nadolskog, a u petoj seriji i Vološinu. Kod Dinama Janković je prebacio gol, ali su Julardžija, Šipoš, Gvardiol i Karrica bili sigurni. Za kijevski sastav golove s bijele točke zabili su Isajenko, Citaišvili i Zabarni.

U play-offu je na rasporedu samo jedna utakmica, bez uzvrata, a pobjednik je izborio plasman u osminu finala. Ždrijeb osmine finala je 14. veljače, a Dinamo će igrati protiv jednog od sedam pobjednika skupina prvog kruga (Real Madrid, Bayern Munchen, Juventus, Liverpool, Inter, Benfica, Ajax).
U Dinamovoj skupini slavila je Atalanta koja je time izborila izravan plasman u osminu finala, no zagrebački sastav ne može igrati protiv momčadi iz Bergama jer su već igrali u skupini. Iza drugoplasiranog Dinama smjestili su se Manchester City i Šahtar.
Kijevski sastav je igrao u "Domestic Champions Path" dijelu ždrijeba i na putu do play-offa izbacio je Škendiju i PAOK.

Dinamo je u Kijev stigao uz jako puno problema. Zbog vremenskih neprilika umjesto u ponedjeljak, momčad je na put krenula u utorak, a u Kijev nisu niti krenuli ozlijeđeni Antonijo Marin i kartonirani Tomislav Krizmanić.
U prvom poluvremenu gledali smo čvrstu i tvrdu utakmicu bez previše prilika.
U nastavku su prvi zaprijetili Kijevljani, u 60. minuti Šulijanski je imao sjajnu priliku, ali je Joško Gvardiol u posljednji trenutak uklizao i spasio možda i gol. Zagrepčani su uzvratili dvije minute kasnije, ali je Franjićev udarac otišao preko gola.
U posljednjim trenucima susreta Julardžija je imao možda i najbolju priliku na utakmicu. Pobjegao je domaćoj obrani i krenuo sam prema golmanu, ali je vratar Kijevljana na vrijeme izašao i obranio njegov udarac.

Tagovi: Dinamo, Renato Josipović, Joško Gvardiol, Igor Jovičević
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE