GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dinamu poništen gol, Hajduk izvukao remi

Dinamu poništen gol, Hajduk izvukao remi
DERBI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.12.2023 / 19:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - U posljednjem kolu jesenjeg dijela SuperSport HNL-a Dinamo i Hajduk su na Maksimiru odigrali remi bez golova. Jesenski prvak Hajduk je tako ostao na sedam bodova prednosti ispred trećeplasiranog Dinama koji ima dvije utakmice manje.

Mauro Perković je za Dinamo zabio gol u 78. minuti, ali je sudac Patrik Kolarić nakon intervencije VAR sobe opravdano poništio gol zbog igranja rukom Dina Perića i samog strijelca Perkovića.

Hajduk je tako ostao neporažen i u trećem derbiju ove sezone. U prvom kolu bilo je 1:2 na Maksimiru, a zatim je na Poljudu završilo 1:0. Hajduk pod vodstvom Mislava Karoglana i dalje ne zna za poraz. Upisao je šest vezanih pobjeda i dva remija - s Lokomotivom i sad na Maksimiru.

Dinamo je bio bolji, no osim ogromne energije i žestine, veliki derbi nije ponudio previše prilika. Mreže su ostale netaknute pa je Hajduk zimsku stanku dočekao sa sedam bodova prednosti u odnosu na Dinamo koji je treći. Dinamo ima i dvije utakmice manje. Na drugom mjestu je Rijeka koja ima šest bodova manje od Splićana, ali i utakmicu manje.

Od samog početka utakmice Dinamo se postavio kao gospodar događanja na travnjaku, dok su se Splićani povukli i prepustili suparniku loptu.

Dominacija u posjedu nije ujedno uvjetovala brojne prilike Dinama. Čak štoviše, velikih prilika Dinamo, a ni Hajduk, u prvom dijelu nisu imali. Najviše pomutnje u obranu Hajduka donosio je japanski nogometaš Kaneko kojeg nije mogao čuvati Diallo. Zbog toga su vrlo često i dvojica igrača Hajduka morala čuvati Kaneka koji je lakoćom probijao svoju desnu stranu.

Nakon nekoliko opasnih ubačaja u gostujući šesnaesterac prva prava prilika bila je od strane Hajduka. U 27. minuti je puno toga kreirao Livaja, a nakon ubačaja je iz blizine pokušao Benrahou, ali bezuspješno.

Najbolju šansu u prvom dijelu Dinamo je imao u 38. minuti kada je iz daljine vrlo dobro potegnuo Ristovski, ali je spreman bio vratar Splićana Lučić.

Kroz cijelo prvo poluvrijeme igralo se vrlo žestoko s obje strane. Bilo je nekoliko opasnih startova, no sudac Kolarić dopustio je nešto žešću igru te je dodijelio minimalan broj žutih kartona igračima. Požutili su samo Petković i Pukštas zbog udaranja laktom suparnika.

Od početka drugog dijela bilo je više žutih kartona nego li pravih prilika. Obrane su dominirale, a mogu se izdvojiti tek dalekometni pokušaj Sahitija za Hajduk u 58. minuti te u 67. minuti šansa Dinama. Sve je pripremio Kaneko, ali je na povratnu loptu vrlo loše reagirao Petković.

U 78. minuti napokon se zatresla mreža i to gostujuća. Nakon ubačaja Bulata stvorila se gužva pred vratima Hajduka. Nakon svega pogodak je zabio Perković, ali je vodstvo Dinama poništio VAR. Pregledavalo se potencijalno igranje rukom ili Perića ili Perkovića te je domaća radost vrlo brzo stišana.

Do kraja je Dinamo dominirao, u nadoknadi je pokušao Ademi, potom je domaćin i tražio jedanaesterac, ali sve je okončano bez golova. Nakon dvije prvenstvene pobjede Hajduka protiv Dinama ove sezone, bio je ovo prvi osvojeni bod aktualnog prvaka Dinama protiv najvećeg rivala

Tagovi: Dinamo, Hajduk, petković, petković, jakirović, karoglan, kaneko, livaja
PROČITAJ I OVO
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NBA PLAYOFF
Knicksi i Pacersi u polufinalu Istoka
NEW YORK - Popunjena su tri od četiri mjesta u polufinalu Istočne konferencije doigravanja u NBA ligi. Nakon što su svoju poziciju ondje osigurali Boston Celticsi protiv Miami Heata, među posljednja četiri na Istoku plasirali su se New York Knicksi i Indiana Pacersi.
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE