GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković: Nisam protiv vakcinacije

Đoković: Nisam protiv vakcinacije
SMIRIVANJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.08.2020 / 22:26
Autor: SEEbiz / N1 info
BEOGRAD - Stav Novaka Đokovića o vakcinaciji ponovo je u svetskim medijima tema broj jedan.

Pre nekoliko meseci, kada je proglašena pandemija koronavirusa i kada se spekulisalo da možda teniserima neće biti dozovoljeno da igraju ukoliko se ne vakcinišu, Novak Đoković rekao je da "ne bi voleo da u telo unosi nešto neprovereno". To je protumačeno kao da je Đoković protiv vakcinacije, a sada je došao i trenutak da ga strani mediji propituju na ovu temu.

U subotu počinje Sinsinati, prvi veliki turnir koji će biti odigran od početka pandemije, a Novak Đoković dao je intervju za New York Times.

"Video sam da su inostrani mediji malo izvukli iz konteksta moju izjavu i napisali da sam protiv bilo kakve vakcinacije. Problem je kada te neko tera da na silu u telo ubaciš nešto neprovereno. To ne želim i za mene je to neprihvatljivo", rekao je Đoković.

"Nisam protiv vakcinacije. Ko sam ja da pričam o vakcinama kada su tu stručni ljudi, medicinski radnici koji spasavaju ljude širom sveta? Siguran sam da postoje vakcine sa malim nuspojavama koje su pomogle da se zaustavi širenje raznih infekcija", dodao je on.

Đoković je za NYT govorio i o Adria Touru:

"Pokušali smo da uradimo nešto sa dobrom namerom. Da, napravili smo neke poteze koji su mogli da budu urađeni drugačije, ali da li ću doveka biti kriv što sam pogrešio? Ako je tako, u redu, prihvatiću to jer samo to i mogu da uradim. Moje namere su bile dobre i da ponovo imam šansu da prganizujem Adrija tur ja bih to uradio. Žao mi je ljudi koji su se zarazili korona virusom, ali da se osećam krivim što se neko zarazio od tog trenutka u Srbiji, Hrvatskoj i regionu? Naravno da ne. Iskren da budem, to vam je kao lov na veštice. Kako jednu osobu možete kritivi za sve?"

Tagovi: Novak Đoković, antivakseri, vakcinacija
PROČITAJ I OVO
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
PORUKE
Pjaca: Neću imati milosti za Dinamo
RIJEKA - "Kao uvijek, idemo na pobjedu. Optimističan sam, mislim da će s gležnjom za tjedan dana biti sve u redu."
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
NBA PLAYOFF
Murray sa zvukom sirene nokautirao Lakerse
DENVER - Denver Nuggetsi nadoknadili su 20 koševa manjka iz treće četvrtine i pobijedili sa 101:99 Los Angeles Lakerse ubačajem Jamala Murrayja sa zvukom sirene za prednost od 2:0 u prvom krugu doigravanja Zapadne konferencije NBA lige.
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
TRENERI
Fabio Cannavaro novi je trener Udinesea
UDINE - Talijanski nogometni klub Udinese će nakon Gabriela Cioffija voditi bivši svjetski prvak i osvajač Zlatne lopte Fabio Cannavaro, objavio je klub na svojoj web stranici.
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NEOČEKIVANO
Veselin Vujović više nije trener Nexea
NAŠICE - Uprava RK NEXE-A i trener Veselin Vujović danas su donijeli odluku o prekidu suradnje.
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
RUKOMET
Zagreb pronašao pojačanje u Srbiji
ZAGREB - Povremeni srpski 29-godišnji rukometni reprezentativac Mihajlo Radojković u sljedećoj će sezoni nositi dres Zagreba, priopćili su iz hrvatskog prvaka.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE