GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković pobijedio Zvereva i na korak je od povijesnog ostvarenja

Đoković pobijedio Zvereva i na korak je od povijesnog ostvarenja
POBJEDA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.09.2021 / 07:39
Autor: SEEbiz / H
NEW YORK - Nakon tri sata i 38 minuta borbe u pet setova (4:6, 6:2, 6:4, 4:6, 6:2) pobijedio je Nijemca Alexandera Zvereva izborivši tako svoje 31. Grand Slam finale, te deveto u New Yorku. Đokovića u finalu čeka ruski tenisač Danil Medvjedev.

Pobijedi li, Đoković će se upisati u povijest kao najuspješniji tenisač svih vremena s 21. Grand Slam titulom, dok bi Nadal i Federer ostali na 20 titula. Naravno, Đoković ima i priliku osvojiti kalendarski Grand Slam, odnosno četiri najveća turnira u jednoj godini.

Đoković je opet bio bolji u ključnim trenucima susreta. Zverev je iskoristio samo tri od 12 break lopti, dok je srpski tenisač iskoristio šest od devet te je tako uzvratio Nijemcu za težak poraz u polufinalu Igara u Tokiju.

"Atmosfera je bila sjajna, najbolja do sad na turniru, Hvala vam puno, uživao sam u svakom poenu. Alexander je veliki tenisač, divim mu se na terenu i van njega, jedan je od mojih najboljih prijatelja. Često treniramo zajedno, viđamo se u Monacu. Znao sam da će to biti velika bitka", kazao je Đoković svjestan da ga čeka još samo jedan meč da se upiše u povijest: "Ostao je još jedan meč, idem i njega završiti na pravi način! Ostavit ću na terenu sve što imam, tijelo, srce, dušu... Tretirat ću finale kao da je posljednji meč u mojoj karijeri."

Tagovi: Novak Đoković, US Open, Alexander Zverev
PROČITAJ I OVO
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
RANGIRANJA
Hrvatska i dalje deseta na FIFA ljestvici
ZAGREB - Budući da je ožujak većini najjačih svjetskih reprezentacija poslužio za odigravanje prijateljskih utakmica, koje ne donose puno bodova, velikih promjena na FIFA ljestvici nakon odrađenog reprezentativnog termina nije bilo.
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
RIJEČ AUTORITETA
Armenulić: Dobro je da je Đoković otpustio Ivaniševića
BEOGRAD - Bivši izbornik Davis kup reprezentacije Jugoslavije Radmilo Armenulić prokomentirao je prekid suradnje Novaka Đokovića i Gorana Ivaniševića.
Modrić napušta Real na kraju sezona
ODLAZAK
Modrić napušta Real na kraju sezona
MADRID - Toni Kroos dogovorio je nastavak suradnje s Real Madridom za još jednu sezonu i samo se čeka potpis novog ugovora, a njegovim stopama će u sljedećeg tjedna krenuti veterani Nacho Fernandez i Lucas Vazquez. Luke Modrića nema u tim planovima 'kraljeva'.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE