GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković pokušava izbjeći deportaciju, traži da sud blokira odluku ministra

Đoković pokušava izbjeći deportaciju, traži da sud blokira odluku ministra
PRAVNA BITKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2022 / 13:24
Autor: SEEbiz / H
MELBOURNE - Novak Đoković je u petak od australskog suda zatražio da blokira njegovu deportaciju uoči turnira Australian Open u Melbournu nakon što mu je vlada po drugi puta ukinula vizu pozivajući se na pravila o ulasku u zemlju zbog covida-19.

Odvjetnici prvog tenisača svijeta su ni tri sata nakon što je ministar za imigraciju Alex Hawke ponovo poništio vizu uložili zahtjev za zabranom deportacije.

Hawke je iskoristio je svoje diskrecijske ovlasti da ukine Đokovićevu vizu nakon što je sud poništio raniji opoziv i pustio ga iz imigracijskog pritvora u ponedjeljak.

"Danas sam iskoristio svoje ovlasti prema članku 133C(3) Zakona o migracijama da poništim vizu koju posjeduje gospodin Novak Đoković iz zdravstvenih razloga, na temelju toga da je to bilo u javnom interesu", rekao je Hawke u izjavi.

Vlada je "čvrsto predana zaštiti australskih granica, posebno u vezi s pandemijom covida-19", dodao je Hawke.

Prema članku Zakona o migracijama u skladu s kojim je ministar iskoristio svoje ovlasti za ukidanje vize, Đoković tri godine neće moći osigurati vizu za dolazak u Australiju, osim u neupitnim okolnostima koje su važne za interes Australije.

Iako se Đokovic javno usprotivio obaveznom cijepljenju protiv covida-19, općenito nije izražavao protivljenje cijepljenju, a njegovi odvjetnici su odluku Hawkea nazvali "očito iracionalnom".

Njegov pravni tim također ističe da je Hawke u svom obrazloženju naveo da bi oszanak Đokovića potaknuo otpore cijepljenju.

U Australiji je cijepljeno preko 90 posto stanovništva, no silovito je zahvaćena valom omikrona. U posljednja dva tjedna zabilježeno je gotovo milijun slučajeva zaraze.

Kontroverza je pojačala globalnu raspravu o pravima necijepljenih i postala škakljivo političko pitanje za premijera Scotta Morrisona kojeg u svibnju očekuju izbori.

Tagovi: Novak Đoković, Australian Open, Alex Hawke
PROČITAJ I OVO
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
RIJEČ AUTORITETA
Bokšić biranim riječima o Mandžukiću i Modriću
TORINO - Legendarni hrvatski nogometaš Alen Bokšić rijetko se pojavljuje u medijima pa stoga svaka njegova riječ ima težinu jer ipak je ostavio dubok trag kao igrač.
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
HAJDUK
Bilić: Prioritet je pitanje trenera
SPLIT - "Treba dovesti trenera koji će pratiti strategiju kluba, istovremeno napadati trofeje i razvijati mlade. Tu ćemo tražiti balans između rezultata i razvoja igrača."
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
DINAMO
Marko Marić: Dinamov najbolji kadet ostaje, odbio je Juventus
ZAGREB - Sportski direktor Dinama, odnosno aktualni vršitelj te dužnosti, Marko Marić, na današnjoj je konferenciji za medije objasnio sportsku politiku kluba koju je dan ranije prezentirao na sjednici Izvršnog odbora.
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
KARIJERE
Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka
SPLIT - Ivan Bilić je novi predsjednik Hajduka, objavio je splitski klub. Danas će i službeno biti predstavljen na Poljudu u 12 sati.
Xavi ostaje u Barceloni
TRENERI
Xavi ostaje u Barceloni
BARCELONA - Još krajem siječnja Xavi Hernandez najavio je odlazak s klupe Barcelone. Bio je nezadovoljan i svojim doprinosom rezultatima, koji su bili na skromnom nivou za klub takve tradicije, ali i stavom igrača, odnosno partijama kakve momčad pruža.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE