GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đoković: Prižmić je sjajan

Đoković: Prižmić je sjajan
TENIS
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.01.2024 / 18:45
Autor: SEEbiz
MELNOURNE - Dino Prižmić, 18-godišnji hrvatski tenisač koji je u debiju na Grand Slamu namučio Novaka Đokovića u 1. kolu Australian Opena, dobio je niz pohvala za igru u epskom četverosatnom okršaju, koji je najbolji svjetski tenisač dobio 6:2, 6:7, 6:3, 6:4. Sam Đoković bio je impresioniran izvedbom upola mlađeg protivnika.

Osim što mu je osobno čestitao na mreži i tražio ga da ustane i upija zaslužene ovacije Rod Laver Arene, Đoković je prvo nahvalio Splićanina u intervjuu na terenu, a zatim je dodatno govorio o njemu na press-konferenciji, rekavši da se na trenutke osjećao kao da igra sam protiv sebe u ogledalu.

"Imao sam nevjerojatnog protivnika, za 18-godišnjaka je baš zreo, nije se predavao ni na 4:0 u četvrtom setu. Čuo sam puno dobroga o njegovoj disciplini, posvećenosti svakodnevnim rutinama zbog kojih je već tako jak i uspješan. Ako nastavi ovako, nedvojbeno će imati sjajnu karijeru", rekao je Đoković na početku.

Pitali su ga koliko njegova povijest uspjeha pomaže protiv mladih protivnika, koji su često previše impresionirani kad im s druge strane mreže stane Đoković.

"Više pomaže na početku. Napravio je nekoliko grešaka na startu, vidjelo se da je nervozan, a u tim trenucima možeš im izgledati još veće dok im kroz glavu prolazi što sam sve napravio na ovom turniru. Igračima je nemoguće da to ne osjete, posebno mladima poput njega", odgovorio je Đoković. "U nastavku sam osjetio kako postaje opušteniji, bilo je vrlo napornih izmjena, vrlo težak meč fizički. U nekom trenutku sam osjetio kao da igram protiv sebe u ogledalu.

Čujem da me volio gledati dok je odrastao, ima nevjerojatnu obranu, pogotovo sa strane bekenda, i vrlo zaokruženu igru. Naravno da još mora poboljšati svaki svoj udarac, ali za 18-godišnjaka najviše me impresionira njegovo fizičko stanje. Noge su mu supersnažne i čvrste. A mentalitet... Nije došao samo odigrati dobar set i uživati nego pobijediti. Svaka mu čast, bio je impresivan."

Nakon svega još je dodao: "Nisam ga ranije upoznao, ali posljednjih 12 mjeseci pratim njegov razvoj, zajedno s Goranom Ivaniševićem. Izuzetno je posvećen treningu i načinu prehrane i to se vidi. Za momka od 18 godina je snažan, vrlo spreman, mogao je igrati pet setova i pet sati, a to je neočekivano za nekog tako mladog, bez iskustva.

U nekim trenucima nisam ga mogao probiti. To mnogi pričaju o meni, da ne mogu pronaći rupu u mojoj igri, a sad sam se ja tako osjetio protiv njega, sve do sredine trećeg seta, kad sam konačno vezao par gemova. Do tada je držao visok nivo igre i samopouzdanja, izašao je na teren s namjerom da pobijedi. To je šampionski mentalitet, ohrabrujem ga da nastavi u ovom tempu. Bio je fenomenalan, može biti ponosan na sebe, ima briljantnu budućnost."

Tagovi: prižmić đoković, ivanišević
PROČITAJ I OVO
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
TURSKA
Livaković pomogao Fenerbahčeu da s igračem manje dođe do pobjede kod Galatasaraya
ISTANBUL - Nogometaši Fenerbahčea produžili su nadu u borbi za naslov prvaka nakon što su u susretu 37. kola turskog prvenstva u velikom derbiju na gostovanju pobijedili Galatasaray 1-0.
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
PREMIERSHIP
Manchester City četvrti put zaredom prvak Engleske
MANCHESTER - Manchester City obranio je naslov prvaka Engleske.
Martin Erlić se ozlijedio
PROBLEMI ZA DALIĆA
Martin Erlić se ozlijedio
RIM - Cagliari je u nedjelju u utakmici 37. kola talijanskog prvenstva u gostima sa 2-0 svladao domaći Sassuolo, a Martin Erlić napustio je teren u 20. minuti zbog ozljede.
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
NIZOZEMSKA
Šutalo zabio prvijenac za Ajax
AMSTERDAM - U utakmici posljednjeg kola nizozemske Eredivisie Ajax je u gostima kod Vitessea, kluba koji je već ispao u niži rang, remizirao rezultatom 2:2.
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
INCIDENTI
Tučnjava košarkaša Zvezde i Partizana na šuterskom treningu uoči utakmice
BEOGRAD - Košarkaš Partizana James Nunnally šakom je udario igrača Crvene zvezde Stefana Lazarevića.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE