GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Đokoviću na Roland Garrosu ograničili slobodu govora

Đokoviću na Roland Garrosu ograničili slobodu govora
SRAMOTNO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.09.2020 / 18:47
Autor: SEEbiz / Večernji list
PARIZ - Novak Đoković, u utorak će kao prvi nositelj, početi svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu, a u povodu čega je i danas održana konferencija za medije, koja je, na veliko iznenađenje prvog tenisača svijeta, naprasno prekinuta.

Naime, dogodilo se to nakon što je Đoković odgovorio na pitanje vezano za pandemiju koronavirusa. Novinara je zanimalo kako se srbijanski tenisač nosi sa stresom zbog potencijalne diskvalifikacije s Grand Slam turnira u slučaju pozitivnog nalaza na covid-19 budući da je već na prethodnim turnirima bilo mnogo slučajeva diskvalifikacije tenisača nakon pozitivnih nalaza.

- Mislim da je to stres ako na to gledate kao stres. Ja sam odlučio to ne gledati na taj način i u pitanju su stvari na koje ne mogu utjecati. Mogu samo sebe dovesti u situaciju da igram dobro, da budem negativan na testiranju, a ako se dogodi rezultat koji nije negativan... to treba prihvatiti. A stvarno je tužno što su neki igrači diskvalificirani iz glavnog dijela turnira, kao i neki iz kvalifikacija. Ako je neki igrač dva puta bio pozitivan onda bi, naravno, trebao biti izvan turnira, ali ako je u pitanju 'lažno pozitivan' rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra - rekao je Đoković, a bilo je jasno kako aludira na možebitne manipulacije, što je i potkrijepio riječima:

- Puno je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata. Ne samo u tenisu nego i inače. Sve je to malo zbunjujuće za nas, iako znam da nije lako ni organizatorima da izađu na kraj s tolikim brojem testiranja.

Nakon toga voditelj konferencije zahvalio je novinarima na pitanjima, no jedan od okupljenih nije ga čuo, pa je Đokoviću kazao kako bi ovo trebao biti njegov Roland Garros.

- Znate, u mojoj se zemlji kaže iz vaših usta u Božje uši. Nadam se da će se to što ste rekli moći i ostvariti. Gubio sam tri finala prije osvajanja 2016., što mi je bio jedan od najljepših trenutaka karijere. Vidjet ćemo - kazao je Đoković nakon čega je konferencija naprasno prekinuta, po svemu sudeći zbog izrečenog o pandemiji.

Đoković je bio zbunjen pa se ispričao predstavnicima medija.

- Oprostite, bilo je lijepo razgovarati s vama - zaključio je.

Tagovi: Novak Đoković, Roland Garros, testiranje na koronavirus
PROČITAJ I OVO
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
PREGOVORI
Penava o pregovorima s Mostom: Nema zle krvi
ZAGREB - Komentirajući pregovore sa SDP-om, predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava kazao je kako su bili konstruktivni.
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
TRENERI
Rangnick u fokusu kao potencijalni trener Bayerna
MUNCHEN - Izbornik Austrije Ralf Rangnick glavni je kandidat da preuzme vodstvo Bayern Münchena od ljeta nadalje umjesto Thomasa Tuchela, prema njemačkim medijskim izvješćima u utorak.
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
KADROVI
Hajduk pronašao novog predsjednika Uprave?
SPLIT - Petnaestak dana nakon odlaska Lukše Jakobušića iz Hajduka, navodno je poznat i njegov nasljednik.
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
TRANSFERI
Još jedan velikan u utrci za Danija Olma
LEIPZIG - Njemački mediji već se danima bave nagađanjima gdje će Dani Olmo nastaviti karijeru. Red Bull Leipzig njegovom će prodajom zaraditi 60 milijuna eura, a od tog transfera Dinamo će dobiti nešto više od šest milijuna eura.
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
EURO
Odlična vijest za Dalića i ostale izbornike
ZAGREB - Europska nogometna unija (UEFA) dopustit će izbornicima da u reprezentacije za Europsko prvenstvo u Njemačkoj pozovu 26 umjesto dosadašnja 23 igrača, objavili su britanski mediji.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE