GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dolazak Keka u Dinamo još uvijek nije dogovoren

Dolazak Keka u Dinamo još uvijek nije dogovoren
PREGOVORI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 12.07.2020 / 08:26
Autor: SEEbiz / Sportske novosti
ZAGREB - Dinamo i Hajduk uoči posljednje ovosezonske međusobne utakmice možda razdvaja ponor od 22 boda i čak četiri mjesta na ljestvici Prve hrvatske nogometne lige nakon 33 kola, no kad se u obzir uzme samo sedam kola nastavka prvenstva u doba korone, “modri” i “bijeli” su susjedi, peti i šesti sa 11 odnosno devet od mogućeg 21 boda.

Kad bi se, dakle, gledalo samo prema tome, bio bi to derbi sredine ljestvice, kakav su jesenas, primjerice, igrali Lokomotiva i Gorica ili Slaven Belupo.

Naravno, stvarnost je drukčija, bilo kakva tablica, ljestvica uoči derbija je samo privid, statistika također, bilo klubova, bilo trenutnih trenera, još od stare Jugoslavije, preko SFRJ do Hrvatske ogledi “purgera” i “majstora s mora” bili su nešto posebno, a posebice gostovanja Splićana u Zagrebu, gdje ih je tradicionalno pratilo mnoštvo navijača.

U doba Covida-19 i smanjenog kapaciteta svih gledališta u HT Prvoj ligi, a onog na stadionu u Maksimiru još i dodatno zbog posljedica nekoliko potresa zadnjih mjeseci, neće biti puno publike. Dobro je uopće što je ima, jer čujemo od mjerodavnih da bi se ponovno moglo zatvoriti tribine za gledatelje, kao u prvim kolima nakon restarta. No, o tom potom, trenutno je u žarištu zanimanja šire nogometne javnosti hoće li Dinamo preko Hajduka “izaći iz krize” ili obrnuto.

- Bez obzira na trenutnu lošu situaciju i lošu formu jedne i druge momčadi sučelit će se dva najveća hrvatska kluba i vjerujem da će biti kvalitetnog i dobrog nogometa. Takve se utakmice se ne igraju često i treba iskoristiti svaki trenutak koji ti život pruži da kad igraš takav derbi da daš sve od sebe i da budeš dobar – naglasio je u obraćanju medijima preko Dinamovog Fan TV-a v.d. trener Zoran Mamić.

Što se najave taktičkih postavki tiče, jasno je da će bliži pobjedi biti onaj tko će kontrolirati sredinu terena, a izbor veznih igrača domaćih puno je širi nego gostiju.

- Nešto će se pitati i Hajduk, iako se ja želim koncentrirati na nas. Želimo igrati ofenzivno, brzo, okomito, agresivno, stvarati šanse, zabijati golove i vjerujem da će momčad ispuniti zahtjeve koje ćemo staviti pred našu momčad. Riječju, biti efikasni. Veselimo toj utakmici i želimo uživati u njoj – naglasio je Mamić.

Kao što su Sportske novosti već pisale, zbog nedovoljno zaliječenih ozljeda ne konkuriraju Petković, Leovac i Stojanović, dok “mali” Gvardiol ima tri žuta kartona.

- Svi ostali su u konkurenciji i vjerujem da ćemo izabrati pravih 11, plus one koji su na klupi koji su jednako tako bitni za ulazak u nekoj fazi utakmice, mijenjanju ili podizanju ritma, tako da svi zajedno moramo biti na top-razini, jer jedino takvi ćemo napraviti dobru igru i dobar rezultat – poručio je Dinamov sportski direktor, kojeg bi na klupi od sljedeće sezone trebao zamijeniti Matjaž Kek.

Zanimljivo, dok su se sastajali premijeri Hrvatske i Slovenije Andrej Plenković i Janez Janša i dogovarali zajedničku strategiju u doba pandemije, nogometni “premijeri” Mamić, Mišković, Mijatović i Čeferin dogovarali su kako da po slovenski nogomet što bezbolnije riješe Kekovu želju za prelaskom u Dinamo, koji bi neprijeporno podigao zanimanje za HNL i koristio hrvatskom prvaku u Europi, od čega bi u slučaju ponovnog plasmana u Ligu prvaka materijalne koristi imali i ostali klubovi.

Još nema “plavog dima” iz Brda kod Kranja, a poklopi li se doista da dva najuspješnija hrvatska kluba u zadnjih deset godina vode Slovenci (Kek i Rožman), a dva najveća slovenska Hrvati (Jakirović i Skender), “točka na i” bio bi Hrvat na klupi Slovenije.

Uostalom, Keka je Mišković predložio kao vatrogasca u noći smjene Ante Čačića, ali je prevladala Dalićeva opcija i ostalo je povijest...

Tagovi: Matjaž Kek, Dinamo, Damir Mišković, Aleksander Čeferin, Zdravko Mamić, Zoran Mamić
PROČITAJ I OVO
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
REAKCIJE
Ovo je Modrićev komentar o novim hrvatskim dresovima
ZAGREB - Hrvatska reprezentacija okupila se u Zagrebu pred odlazak u Kairo, gdje će u subotu igrati utakmicu protiv Tunisa na prijateljskom turniru kojim se priprema za Europsko prvenstvo.
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
PRVI ZAJECOVI POTEZI
Dinamo dobio ključnog člana Uprave i privremenog sportskog direktora
ZAGREB - Novi Dinamov Izvršni odbor u ponedjeljak je održao prvu sjednicu od imenovanja 10. ožujka. Izvršni odbor raspravljao je o nekoliko pitanja, a najveća vijest je imenovanje Zvonimira Manenice kao novog člana Uprave.
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NBA
Brunson blistao u San Franciscu za pobjedu Knicksa nad Warriorsima
NEW YORK - Još je jedna večer puna događaja za košarkaše u sjevernoameričkoj NBA ligi. Istaknuo se 27-godišnji Amerikanac Jalen Brunson. Zabio je 34 koša i bio ključni čovjek New York Knicksa pod obručima Chase Centera u San Franciscu, dok su Knicksi na gostovanju pobijedili Golden State Warriorse sa 119-112.
Igor Tudor je novi trener Lazija
TRENERI
Igor Tudor je novi trener Lazija
RIM - Hrvatski trener Igor Tudor (45) novi je trener Lazija. Naslijedio je Maurizia Sarrija, koji je ovaj tjedan napustio rimski klub.
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
OZLJEDA
Dinamo se oglasio oko ozljede Martina Baturine
ZAGREB - Nije izgledalo nimalo dobro jer Martin Baturina (21) je teren u Kranjčevićevoj morao napustiti uz pomoć Dinamovih liječnika i svi su s pravom bili zabrinuti.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE