GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić briljira, ali Dallas gubi

Dončić briljira, ali Dallas gubi
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.03.2024 / 08:32
Autor: SEEbiz / index.hr
DALLAS - Luka Dončić odigrao je četvrtu uzastopnu utakmicu u kojoj je upisao triple-double s minimalno 30 postignutih koševa, no, kao i u prethodne dvije, taj učinak nije bio dovoljan Dallas Mavericksima za pobjedu. Mavsi su pred svojim navijačima poraženi od Indiana Pacersa 137:120.

Dončić je utakmicu završio s 39 koševa (šut 15/30), 10 skokova i 11 asistencija za svoj četvrti uzastopni trostruko-dvoznamenkasti učinak s barem 30 poena. Russell Westbrook je jedini u povijesti NBA lige koji je odigrao pet utakmica u nizu s 30+ koševa te po 10+ skokova i asistencija. Četiri ih ima i Oscar Robertson.

Njegov trud ponovno je ostao bez nagrade jer su devetorica igrača gostujuće momčadi upisala dvoznamenkast broj koševa, među kojima i petorica s klupe. Indianini igrači koji nisu bili starteri ubacili su 69 koševa, a Dallasovi košarkaši s klupe 32.

Mavericksi su nakon sedam uzastopnih pobjeda upali u seriju poraza pa su u posljednjih šest utakmica pet puta bili poraženi. Sinoćnja utakmica i taj niz ljute Dončića, koji je nakon utakmice bijesno bacio bocu na parket, a novinarima rekao da njegova momčad mora popraviti obranu.

Utakmica je prelomljena početkom treće četvrtine kad su Pacersi serijom 20:6 od 74:70 stigli do prednosti 94:76. Do kraja utakmice ni u jednom trenutku nisu imali manje od 10 razlike.

Myles Turner zabio je 20 za Indianu, a Tyrese Haliburton uz 19 koševa imao šest skokova i 11 asistencija. Drugi najbolji strijelac Mavsa bio je Kyrie Irving s 23 poena.

Tagovi: DONČIĆ, DALLAS, INDIANA
PROČITAJ I OVO
Rangnick neće voditi Bayern
TRENERI
Rangnick neće voditi Bayern
BERLIN - Njemački nogometni izbornik Ralf Rangnick odbacio je mogućnost da sljedeće sezone vodi momčad Bayerna iz Münchena, javlja njemačka tiskovna agencija dpa.
Jurić najavio odlazak iz Torina
TRENERI
Jurić najavio odlazak iz Torina
TORINO - Ivan Jurić preuzeo je talijanski Torino na početku sezone 2021./22., a talijanski mediji sve češće pišu da je njegov odlazak na kraju ove sezone već gotova stvar.
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
RUKOMET
Karabatić spomenuo trojicu Hrvata među najboljim rukometašima u povijesti
PARIZ - Nikola Karabatić je dao intervju za španjolski Mundo Deportivo povodom uzvratne utakmice PSG-a i Barcelone u Ligi prvaka.
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
USPJESI
Boston izbacio Miami i postao prva momčad u polufinalu Istoka
BOSTON - Boston Celticsi četvrta su momčad koja je izborila drugi krug ovogodišnjeg doigravanja NBA lige, a prva koja je to učinila u Istočnoj konferenciji.
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
NBA PLAYOFF
Dončić srušio Jordanov rekord i odveo Mavse do pobjede kod Clippersa
LOS ANGELES - Dallas Mavericksi pobijedili su Los Angeles Clipperse 123:93 na gostovanju u petoj utakmici prvog kruga doigravanja za prsten prvaka u NBA ligi i poveli 3:2 u seriji koja se igra na četiri pobjede.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE