GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Dončić deveti put zaredom s preko 30 poena

Dončić deveti put zaredom s preko 30 poena
NBA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2022 / 08:35
Autor: SEEbiz / H
DALLAS - Košarkaši Detroit Pistonsa upisali su treću pobjedu sezone nakon što su u svojoj Little Caesars Areni pobijedili Oklahoma City Thunder sa 112-103 uz 12 koševa hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića.

Pistonsi sada imaju 3-3 skor na svom parketu, dok su na gostovanjima upisali pet poraza. I ovoga puta bili su korak do poraza, posebno nakon prvog poluvremena kojeg su izgubili sa 63-48. Međutim, u nastavku su proigrali i taj dio igre dobili sa 64-40.

"U poluvremenu smo razgovarali o načinu na koji smo izašli na utakmicu i kako smo trebali to podići u prve tri minute drugog poluvremena. Fokusirali smo se na obranu. Nismo brinuli o tome hoće li šutevi ulaziti, jer znamo da ćemo, ako možemo zaustaviti, dobiti i koševe," kazao je Saddiq Bey sa 25 koševa prvi strijelac pobjedničkog sastava.

Cade Cunningham je dodao 21 koš, 11 skokova i sedam asistencija, a Rookie Jaden Ivey 15 poena i 11 skokova. Bogdanović je na pareketu proveo 30 minuta postigavši 12 koševa uz šut 3-11 iz igre, pri čemu je trice gađao 2-7. Imao je i dva skoka.

Shai Gilgeous-Alexander zabio je 33 koša za Thunder, dok su Mike Muscala i Kenrich Williams dodali po 11 koševa u šestom porazu Oklahome ove sezone uz četiri pobjede.

Uspješni su bili i Los Angeles Clippersi koji su u Crypto.com Areni sa 119-117 pobijedili Cleveland Cavalierse prekinuvši njihov niz od osam pobjeda.

Cleveland je vodio 112-100, no Clippers su uzvratili serijom 15-0 pri čemu su Cavs promašili sedam šuteva i izgubili tri lopte. Domaćin je 37 sekundi prije kraja poveo 115-112, Evan Mobley je osam sekundi kasnije smanjio na 114-115, a domaćin je koševima Marcusa Morrisa i Reggiea Jacksona prelomio susret.

Paul George je predvodio Clipperse sa 26 koševa, Morris je zabio 20 koševa uz šest skokova, Jackson 18 uz sedam asistencija, dok je Ivica Zubac za 33 minute upisao 10 koševa (šut 2/7, slobodna bacanja 6/8) i devet skokova.

Cleveland je predvodio Donovan Mitchell sa 30 koševa pri čemu je pogodio osam trica iz 11 pokušaja. Evan Mobley je ubacio 26 koševa uz osam skokova, dok je Jarret Allen imao čak 20 skokova uz 10 koševa.

Clippersima je to bila šesta pobjeda uz pet poraza, dok su Cavsi na skoru 8-2.

Philadelphia je na krilima sjajnog Joela Embiida pobijedila Phoenix sa 100-88. Embiid je vukao Sixerse sa 33 koša i 10 skokova.

"Danas je počela naša sezona. Sve prije večeras se ne računa. Sezona Philliesa je gotova i uživao sam gledajući ih, a ovo je bila naša prva utakmica od tada, tako da je ovo bila prva utakmica sezone," kazao je Embiid.

Do prije dva dana oči stanovnika Philadelphije bile su uperene prema druga dva sprorta, baseballu i nogometu u kojem su klubovi iz tog grada igrali finala, no oba su poražena. Philadelphia Philliesi igrali su finale World Seriers u baseballu izgubivši od Houstos Astrosa ukupno sa 2-4, dok su nogometaši Philadelphi Uniona izgubili u finalu MLS doigravanja od Los Angelesa sa 0-3 nakon izvođenja jedanaesteraca.

Uz Embiida odlični su bili i Tobias Harris sa 21 košem, osam skokova i šest asistencija, te Georges Niang koji je zabio sedam trica iz 10 pokušaja.

Kod Sunsa istaknuo se Devin Booker sa 28 koševa, sedam skokova i pet asistencija. Dario Šarić je protiv svog bivšeg kluba igrao samo tri minute upisavši samo jedan skok.

Slovenski košarkaš Luka Dončić je u pobjedi Dallasa protiv Brooklyna 96-94 deveti put u nizu premašio granicu od 30 poena. Zaustavio se na 36 koševa, uz šest skokova i šest asistencija.

Dallasu (6-3) ovo je bila četvrta pobjeda u nizu, a za 23-godišnjeg Ljubljančanina nova utakmica s više od 30 poena od početka sezone. S devetom uzastopnom postao je košarkaš s drugim najdužim takvim postignućem. Na vrhu ove liste je Wilt Chamberlain, kojemu je to pošlo za rukom 23 puta u sezoni 1962/63.

Tagovi: Luka Dončić, Bojan Bogdanović, Ivica Zubac, Utah Jazz, Dallas Mavericks, LeBron James
PROČITAJ I OVO
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
ODUSTAJANJE
Liverpool odustao od Xabija Alonsa
LIVERPOOL - Čelnici Liverpoola su izgubili strpljenje i odlučili su dići ruke od Xabija Alonsa, te je sada sigurno da španjolski stručnjak neće naslijediti Jürgena Kloppa na klupi Redsa.
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
DIJAGNOZA
Kukoč: Igrači su danas razmaženi
BEOGRAD - Toni Kukoč, specijalni gost Sport Kluba, pratio je uzbudljivu utakmicu u "Areni" koju je Partizan na kraju izgubio od Olympiacosa, ali i nasmijao izjavom o potencijalnom trenerskom angažmanu Željka Obradovića u NBA ligi.
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
REAKCIJE
Đoković o raskidu s Ivaniševićem: Došlo je do zasićenja
BEOGRAD - Novak Đoković i Goran Ivanišević prekinuli su suradnju nakon šest godina. Neočekivanu vijest na svom je Instagramu podijelio Đoković, koji se biranim riječima oprostio od svog dojučerašnjeg trenera.
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
DOBRODOŠLICA
Kukoč toplo dočekan u beogradskoj Areni
BEOGRAD - Košarkaši Partizana sastaju se sa Olimpijakosom u meču 32. kola Evrolige, a uz teren je i hrvatska NBA legenda.
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?
POST FESTUM
Ostaje li Livaković u Fenerbahčeu?

ISTANBUL - Puno se priča o odlasku hrvatskog golmana Dominika Livakovića iz Fenerbahčea nakon navijačkih nereda u utakmici protiv Trabzonspora.

@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE